Allerede i første møte etter at Harald Aursøy fikk avslag på å bygge verksted, behandles klagesaken. Innstillinga går på at Aursøys klage tas til følge, og at han får bygge alt det han søkte om.

Hitra-Frøya fortalte rett før påske om avslaget Harald Aursøy hadde fått på sin søknad om å bygge opp et anlegg vis-a-vis sitt tidligere sjøanlegg på Store Aursøy i Mausund.

"Jeg er forbanna" sa Harald Aursøy til Hitra-Frøya da. Han hadde fått tillatelse til å bygge ei hytte (innenfor et regulert område), legge ut flytekai, og bygge et naust. Men forvaltningsutvalget hadde sagt nei til at andre-etasjen i nauset kunne innredes, og til at han kunne bygge opp et verksted. I saksframlegget ble det vist til at verkstedet ikke kunne knyttes til stedbunden næring, og det var på grunnlag av det at forvaltningsutvalget sa nei.

Aursøy fortalte til lokalavisa om at han i sitt gamle sjøanlegg, som nå er Mausund feltstasjon, hadde hatt et verksted til reparasjoner på båter og motorer, og at det var dette han hadde tenkt å videreutvikle i et nybygg. Aursøy fortalte at han i to møter med saksbehandlere hadde forklart formålet, men at dette ikke var kommet fram i saksframlegget som politikerne forholdt seg til.

Etter at Hitra-Frøya skrev om saken, fikk Aursøy et møte med ordfører og rådmann. I følge Aursøy fikk han her stor forståelse, og signaler om at dette burde han få lov til å bygge. I etterkant av dette leverte han en kortfattet klage. Og i saken om legges fram til forvaltningsutvalget kommende torsdag foreslår rådmannen at klagen tas til følge. Det henvises til at det å gi dispensasjon til disse tiltakene vil gi langt større fordeler enn ulemper.

- Det er veldig positivt. Signalene er så gode at nå regner meg med at det blir snarlig bygging, sier Harald Aursøy til Hitra-Frøya.