Denne uken signerte Drea Karlsen avtale med Spartacus Forlag om utgivelse av boken "Psykehus". Boken begynte Drea å skrive allerede i 2013. Da hun hadde sin første innleggelse på psykiatrisk.- Den innleggelsen skulle vise seg å bli den første av veldig mange de kommende årene, og var begynnelsen på mange turbulente år og et liv som psykiatrisk pasient, forteller Karlsen til lokalavisa Hitra-Frøya.

Skriveterapi

Den unge frøyværingen har alltid vært glad i å skrive.- Jeg har jo skrevet blogg i mange år, men dette var noe jeg ikke var klar for å blogge om. Derfor ble det lagret i et dokument på datamaskina. Ikke helt som en dagbok, jeg fokuserte på å skrive godt og ikke bare få ned tankene mine. Skrivingen var først egenterapi, men ble også en avledningsmanøver fra depresjon.

Boken er en personlig beretning fra Dreas ståsted, men den handler også om hvordan det er å være psykiatrisk pasient og hvordan det er å leve på psykiatrisk dag ut og dag inn.

- Den handler også om hvordan psykiatriske diagnoser setter stor føring for behandling, den handler om hvordan ansatte på psykiatrisk oppleves både på godt og vondt, og den handler om tung og uhåndterbar depresjon med selvmordstanker og selvmordsforsøk. Jeg tror veldig mange kan kjenne seg igjen i mye i boka, selv om de aldri har vært psykiatriske pasienter. Jeg tror også ansatte som jobber i psykiatrien kan få noe ut av boken. Det er en av grunnene til at tekstene ble til bok.

Dønn ærlig bok

Drea ønsker å bidra til å bekjempe psykiske lidelser som tabu og stigma. Boken er åpen og dønn ærlig.

- Jeg har jobbet mye med manuset over lang tid, og det som startet som egenterapi har nå blitt til noe større. Etterhvert som sidene kom på plass, følte jeg at det faktisk kunne bli til noe som andre også kunne få noe ut av, og da fikk jeg et stort ønske om å få med et forlag på laget.

Det var naturlig nok veldig stort for Drea da hun skrev under avtalen med Spartacus Forlag forleden dag.

- Det føles helt fantastisk, og jeg er SÅ fornøyd! Endelig får jeg til noe. Noe som blir fullført, som jeg ikke bare må droppe ut av på grunn av den psykiske helsa mi. Det jeg har jobbet så hardt for blir faktisk til virkelighet, og det er rett og slett helt fantastisk. Jeg er litt stolt, må jeg innrømme!

Boken til Drea Karlsen utgis i høst.