I januar kom Fifi Kvalsvik (39) og familien flyttende til Hitra, fordi hun hadde fått jobben som resepsjonssjef ved Hjorten Hotell Hitra. De tre siste månedene har hun lært både hotell og øyriket bedre å kjenne, og nå nylig ble det offisielt at Fifi er den nye hotellsjefen.- Fifi er en dyktig og kunnskapsrik dame som vi er veldig glade for å ha ansatt her hos oss, sier hotelldirektør Vidar Oskarson.

Liker godt kysten

Fifi har mange års erfaring og bred kompetanse innen reiseliv og hotellbransjen. Hun kommer opprinnelig fra Indonesia, men har de siste fem årene bodd i Norge. Før det bodde Fifi femten år i California.Hun har studert ”hotel management” i Sveits, har en bachelorgrad fra New Hampshire, USA, og ble i juni ferdig med en mastergrad fra Universitetet i Stavanger. Så dukket det opp en spennende jobbmulighet i øyregionen som Fifi kunne tenkt seg.

- Jeg er eventyrlysten, hadde hørt at det hadde åpnet et nytt hotell på Hitra og liker godt kysten. Så langt har det vært mye drittvær mens vi har bodd her, men "Fifi hold ut" sier folk til meg. Det blir bedre, ler hun hjertelig.

Hotelldirektør Vidar Oskarson er full av lovord over nytilsatte Fifi Kvalsvik. - Hun kommer til å bli en viktig person for hotellet videre. Foto: Cecilia Brurok

Fifi sier hun har merket seg at Hitra og Frøya er et veldig internasjonalt samfunn og tilføyer at det blir spennende å ta fatt på oppgavene som hotellsjef ved Hjorten Hotell Hitra.

- Jeg liker godt å jobbe med mennesker og vi kollegaene har det veldig gøy sammen. Det er mye arbeid og ansvar som følger med denne jobben, og ingen dag er lik. Vi går nå ei travel tid i møte med mange konferanser og selskap.

Trygge de ansatte

Hotelldirektør Vidar Oskarson kommer forbi resepsjonsområdet hvor vi sitter og han er full av lovord.

- Vi skal ta i bruk Fifis styrker. Hun skal ta seg av administrativt arbeid og bidra til å kvalitetssikre alle avdelinger. Sørge for å holde interne kurs og lære opp nytilsatte, slik at alle blir trygge i den jobben de skal gjøre. Vi får også god bruk for hennes ekspertise på kasse og booking-systemet vi benytter oss av, sier Oskarson.

- Fifi er blid, har "guts" og tør å si fra når hun er uenig med meg. Hun blir en viktig person for hotellet videre.