Thea Hestnes har gjort det så bra på volleyballen at hun har fått et aldri så lite dilemma foran kommende sesong. Fillan-jenta aksler nemlig drakta til to klubber som er klare for eliteseriespill kommende sesong.

-Jeg må innrømme at det blir vanskelig å bestemme seg for hva jeg skal gjøre neste sesong. Når det er sagt så er det hyggelig å ha to så gode alternativer, sa Thea etter at hun hadde vært med og spilt Liernes gode og fremgangsrike volleyballag opp i eliteserien.

I eliteserien har hun allerede fått prøve seg de siste månedene. Det har sammenheng med at Thea har spilt for NTNUI på det øverste nivået etter at hun ble gammel nok til det.

Hun har hele sesongen vært med Lierne som vant 1.divisjon og dermed tar steget opp i eliteserien fra og med neste sesong.

Kunne spille for begge

NTNUI og Lierne har hatt en samarbeidsavtale denne sesongen. Det har gjort det mulig for Thea Hestnes å spille for begge klubbene. Det kan hun naturligvis ikke gjøre når de to nå skal spille i samme divisjon.

18-åringen som primært flyttet til Trondheim for å gå på skole på grunn av volleyballen, må nå velge en av klubbene. Hun har ikke tatt stilling til om det blir NTNUI eller Lierne.

- Jeg må ta en prat med mamma før jeg tar det endelige valget. Det blir minst logistikk dersom jeg bestemmer meg for NTNUI ettersom jeg bor i byen. Men det frister også å spille for Lierne ettersom det er stor entusiasme rundt laget og det er en klubb med større ressurser. De har for så vidt hele bygda i ryggen. Det er veldig bra stemning på Liernes hjemmekamper, sier Thea.

Har gått en bra skole

Den ambisiøse og målbevisste tenåringsjenta har gått en god skole i Hitra Volleyballklubb. Hestnes markertre seg tidlig på de aldersbestemte lagene der.

Det førte til at hun etter hvert fikk sjansen både på kretslag og fikk muligheten til å vise seg frem på forbundssamlinger. Det var primært ambisjonene på volleyballbanen som fikk hun til å søke skoleplass i Trondheim.

-Jeg flyttet til byen fordi jeg hadde lyst til å bli en bedre volleyballspiller. NTNUI har et bra sportslig tilbud for dem som ønsker å satse. Jeg har denne sesongen vært så heldig å få spille både for Lierne og dem.

- Det har ført til at jeg har hatt en god trening og kamparena, sier Hestnes som synes det er vanskelig å vurdere de to klubbene opp mot hverandre. Begge har som hun sier sine svake og sterke sider. Lierne har imidlertid flere sponsorer og størres ressurser.

-Hvordan har det vært å reise 540-km for å spille hjemmekamper i Lierne?

-Det har gått helt fint ettersom klubben har spillere som har base i Trondheim. Vi har brukt å reise opp kvelden før. For så å reise tilbake til byen etter kampen. Flere av Lierne-spillerne som er i Trondheim har signalisert at de ønsker å flytte heim til fjellbygda. Det kan gjøre det vanskeligere å komme seg til og fra Lierne dersom jeg bestemmer meg for å spille for dem. Treningshverdagen kan også bli mer utfordrende, sier hun som for tiden har lisens i to eliteserieklubber.

SPENT: John Arne Vestnor håper de skal lokke hea Hestnes til å forlenge kontrakten med Lierne ettersom de nå har rykket opp i eliteserien.

Vil ha med Thea videre

- Thea er en hardtarbeide og dedikert i treningsarbeidet. Det gjør at hun hele tiden tar steg. Hitterværingen har vært en viktig brikke for oss. Jeg har signalisert at jeg vil ha henne med videre, sier John Arne Vestnor.

Han er hovedtrener for de suksessrike volleyballjentene til Lierne og Namdalens første eliteserieklubb noensinne. Vestnor legger ikke skjul på at en viktig brikke i puslespillet vil falle på plass dersom Thea Hestnes takker ja til å bli med.

Libyggen er tydelig på at det vil være positivt for treningsgruppa dersom de har en trendsetter som henne.

- Thea har mange kvaliteter til å være så ung. Hun er god både i angrep og forsvar. Hennes gode rekkevidde gjør at hun er flink til å blokke. Med tanke på at hun bare så vidt har fylt 18 år, har tenåringsjenta fra havgapet utviklet en god spilleforståelse. Jeg har også lyst til å trekke frem at hun er en skikkelig lagspiller som setter det kollektive foran seg selv, sier Vestnor.

Har enorm vinnervilje

Det er også andre grunner til at Vestnor i tiden fremover vil jobbe hardt for at Thea Hestnes også i fortsettelsen skal bli Lierne-spiller. Han trekker frem hennes enorme vinnervilje som er gull verdt for alle trenere og lag.

I løpet av høsten og vinteren har hun vært en viktig bidragsyter til at Lierne har avgjort tette og jevne oppgjør til sin fordel. Den egenskapen kommer til å bli minst like mye verdt i toppserien hvor det er mindre marginer som skiller seier og tap.

-Vi er avhengige av å trene mer sammen når vi nå skal spille jevnlig mot de beste. Det hadde vært perfekt dersom hun hadde hatt mulighet til å flytte nærmere Lierne. Men jeg har forståelse for at det kan bli vanskelig selv om det er videregående skole på Grong. Dersom hun vil fortsette å bo i Trondheim må vi prøve å finne en best mulig løsning i forhold til det. Jeg ser for meg at vi da må skreddersy et treningsprogram til henne. Så får vi hente henne hit i helger og andre perioder hvor vi samler troppene, sier Vestnor.

Måneds tid

Thea Hestnes signaliserer at hun bestemmer seg i løpet av en måneds tid hvor hun spiller volleyball der. Det eneste som er sikkert er at hun fortsetter satsingen.