Politiet i Snillfjord mener seg omtrent ferdig etterforsket etter dødsulykka ved Krokstadøra i desember i fjor, der en taxisjåfør fra Frøya omkom. Også to passasjerer ble skadet i ulykken, mens føreren av lastebilen kom fysisk uskadet fra ulykka.

Adresseavisen skriver onsdag kveld at etterforskninga fra politiets og Statens vegvesens side viser at personbilen fikk skrens på slapsete føre og traff lastebilen. Taxisjåføren omkom på stedet som følge av at taket i bilen ble trykket inn i sammenstøtet.

Avisa har snakket med lensmannskontoret i Snillfjord, som nå vil oversende saken til en politijurist med anbefaling om henleggelse.

- Vi mener det ikke er noen grunn til å laste lastebilsjåføren for det som skjedde. Drosjesjåføren kom i slapset og fikk skrens. Han prøvde å rette opp, men fikk ikke bilen i retur før han traff lastebilen. Ifølge ulykkesrapporten fra Vegvesenet var farten lav på begge kjøretøyene, sier politibetjent Gjermund Bjørkøy til Adresseavisen.

Den omkomne, Arild Helge Jensen (51), var fra Hammarvika. Han etterlot seg to voksne sønner og en datter. Jensen var taxisjåfør og styremedlem i Frøya Taxisentral AS. Drosjekolleger og andre venner hedret den omkomne ved å tenne lys på Jensens parkeringsplass ved taxisentralen i tida etter ulykka.

Foto: John Øystein Berg