Ser etter flere plasser for livbøyene

Det er ikke så mange livbøyer som henger i øyregionen. Nå vil forsikringsselskapet gjerne henge opp flere.

Denne livbøya henger på badeplassen Eidsvatnet ved Fillan. Den kan bli avgjørende for liv eller død dersom noen får problemer i vannet. 

Nyheter

Sommeren har meldt seg. Båtlivet begynner å våkne fra dvalen og om sola fortsetter som den gjør, så kommer bade-lysten til øyværingene også. Dette har mange positive sider, men det kan medføre noen uforutsette hendelser også. Om ulykka skulle melde seg så kan en av de første tingene vi gjør være å kaste ut en livbøye til en som for eksempel har et illebefinnende i vannet.

- Livbøyen har blitt en del av det mange i Norge forbinder med en kai, et fergeleie, en strand; «alle» kjenner livbøyen, sier Hege Anita Skjærvik i Totalassuranse Midt-Norge, som representerer Tryg Forsikring.

- Det er kanskje noen som har sett at det er noen livbøyer rundt omkring på øya?

Hun sikter til noen få livbøyer som henger, blant annet på badestranden på Eidsvatnet ved Fillan. Tryg har i disse dager en kampanje for å trygge lokalsamfunn langs kyst-Norge. I den sammenheng vil de henge opp livbøyer på ferjeleier, badestrender og lignende.

Tryg har i hovedsak to storsatsinger, Nattravnene og Livbøyer. De har siden 1952 utplassert omlag 40 000 langs kyst og vann i hele Norge. Livbøyene er produsert i Ålesund og medvirker til vekstbedrifter som gir arbeid til mennesker med behov for varig tilrettelagt arbeidsplass. Deres jobb er å sette på reflekser og maler på de sorte Tryg-bokstavene.

-Vi vil gjerne sette søkelys på denne kampanjen fordi vi trenger faddere til å sponse flere livbøyer rundt om på øya, fortsetter Skjærvik

Hver livbøye har en fadder som er ansvarlig for tilsyn og vedlikehold. Faddere kan være, kommuner, havnevesen, båtforeninger, bedrifter, borettslag/velforeninger, skoler eller privatpersoner. Det er viktig å få sterke ansvarsfulle faddere for å gi øyriket rikelig med denne viktig beredskaps-gjenstanden som bør henge tilgjengelig for allmennheten. Livbøyer tildeles primært offentlige steder, men dessverre skjer det en del tyveri og hærverk på livbøyene. Det kan ha seriøse konsekvenser om livbøyen ikke er klar til bruk når ulykken er ute, det er derfor viktig at alle har respekt for livbøyene og gjerne tar seg tid til å henge livbøyene på plass igjen om de finner dem slengt på bakken med knuter på tauet.

- Vi håper jo at så mange som mulig kommer og hjelper oss ved å være fadder for en livbøye, smiler Hege Anita avsluttende. Hun ber alle som kunne tenke seg å bli en del av prosjektet, enten ved å komme med forslag til plassering av livbøyene eller bli fadder for en, ta kontakt med henne på hegeanita.skjaervik@tryg.no eller på telefon 96509800.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no