Telenor har besluttet å starte utrulling av fiber på Hitra.

Dette forteller John Niklas Handberg, Regional Development Manager i Telenor, til lokalavisa Hitra-Frøya. Vi har tidligere skrevet at Telenor har gjort salgsframstøt i håp om å få et tilstrekkelig antall kunder til å kunne begynne. Fortsatt er ikke salgsmålet nådd, men selskapet vil likevel starte utbygging.

- Vi har besluttet utrulling til tross for fortsatt for lav tilslutning. Vår erfaring tilsier at når gravemaskinene starter opp vil flere komme til. Vi starter opp umiddelbart og forventer at de første kundene vil være på fiber allerede i 2018, sier Handberg.

- Telenor ser også synergien opp mot tilkoplinger av offentlige og private bedrifter i kommunen. I tillegg er dette også en del av planen om å bytte ut kopperinfrastrukturen med mer moderne og fremtidsrettet teknologi, forteller han.

På spørsmål om hvilket geografisk området på Hitra man vil prioritere oppstart, er Telenor mer hemmelighetsfull. Også de har merket seg at andre aktører er kommet og vil ha av Hitra-markedet. Lokalavisa har tidligere skrevet at firmaet Sodvin også er rede til å starte utbygging så snart de har tilstrekkelig med kundegrunnlag.