- Jeg er veldig fornøyd med at jeg for aller første gang klarer å komme inn under 16 timer i dette rittet. På mine seks tidligere starter har jeg aldri klart det. I år visste jeg at det var mulig å bryte den barrieren det er å få se 15-timestallet dersom det ble brukbare forhold. Lenge fryktet jeg at motvinden kom til å spolere den muligheten. Men vi klarte å holde farten oppe selv om vinden var stri i perioder, sa frøyværingen etter at han hadde vartet opp med ny bestenotering i det som er landets hardeste og mest krevende sykkelritt.

Kolbjørn Jektvik og Stig Tonny Johansen hadde i år fått innpass på det beste TVK-laget. Eller 15-timersgruppa som de liker å kalle seg. Både Jektvik og Johansen hadde forhåpninger om å bidra til at det ble en god tid og plassering på Trondheims-klubben. Begge øyværingene har gjort en samvittighetsfull og bra treningsjobb gjennom vinteren og våren. De var godt forberedt på det som ventet på landeveien mellom Trondheim og Oslo. Treningskameratene har det siste året hatt den over 54 mil lange klassikeren i tankene.

Jaktet topptid

Kolbjørn og Stig Tonny jaktet topptid. Det var bare en a dem som nådde målet. Sistnevnte fikk etter hvert problemer med sykkelen. Drivverket begynte tidlig å fuske. Det skapte bekymringer for Johansen som i Gjøvik-området kjørte i et hull i asfalten og punkterte. Der og da måtte han innse at styrkeprøven i år var over for hans vedkommende. Det var naturligvis surt med tanke på at det ikke var så veldig langt igjen. Men når utstyret streiker er man sjanseløs i sykkelsporten. Det var nettopp det han fikk føle på kroppen denne gangen.

-Jeg føler meg trygg på at Stig Tonny kommer tilbake. Forhåpentligvis så forsøker han igjen til neste år. Det kommer nok også jeg til å gjøre. Selv om du neppe får det svaret dersom du spør meg nå. For en ny start er ikke det første man tenker på etter et lite døgn på sykkelsetet. Det tar som oftest noen dager eller uker før lysten melder seg igjen. Men jeg er nok litt mer giret og motivert nå ettersom det gikk så bra i år, sa Jektvik etter at han hadde hatt en av sine flotteste opplevelser på sykkelsetet. Han lever ei god stund på den.

Vurderer Birken

-Jeg har lyst til å skryte av det strømlinjeformede opplegget til TVK. Det er stort at de lar oss være med selv om vi ikke er medlemmer av klubben. det ville ha blitt vanskelig og oppnådd den tiden vi gjorde i helga om det ikke hadde vært for den støtten og opplegget vi fikk trukket veksler på i TVK. Klubben har både kompetanse og erfaring når det gjelder styrkeprøven. Den kombinasjonen og et godt støtteapparat ble nok avgjørende for at hele 16 av de 22 som startet var med helt inn. Klubbens hovedmål var også å få med flest inn.

-Hvordan det å motivere seg for en distanse de fleste kvier seg for å kjøre?

-Det handler om å sette seg delmål. Det var heldigvis bra vær denne gangen. For humøret sin del betyr det mye at det er oppholdsvær. De gangene er det lettere å holde motivaskonen oppe. Jeg vet av erfaring at det kommer både opp og nedturer i et så langt og krevende ritt som det styrkeprøven, sa Kolbjørn som etter en lang og intensiv treningsperiode vil prioritere familien de neste ukene. Han tar imidlertid sikte på å få med seg Birkebeinerrittet i august.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no