Wassana Meka sørger for at øyregionen har en plass å kjøpe skikkelig god, autentisk thaimat. I Siam Thai Food-vogna utenfor Rema 1000 i Fillan serverer Meka vårruller og tradisjonelle thailandske retter som pad thai og ulike curry-retter. Råvarene er kylling, scampi, biff og grønnsaker.

- Jeg lager maten slik at den er spiselig for norske folk, forteller Meka.

Mer forsiktig med krydderet

Hun er mer forsiktig med krydderet til nordmenn enn til folk fra hjemlandet. Populære retter er vårruller, kyllingspyd og wok med cashewnøtter. Vogna er godt besøkt og Meka går nå den mest hektiske sesongen i møte.

- Det er tungt arbeid, men jeg trives veldig godt, forteller Meka.

Meka kom til Norge fra Songkhal i Thailand for fem år siden. Hun er gift og har to barn. I Thailand jobbet hun som eiendomsmegler.

- Det var vanskelig å få jobb i Norge så da tenkte jeg at jeg måtte starte noe for meg selv.

Wassana Meka og mannen Dan Åge Lorentzen med barna Chanidapa og Aine.

Startet i campingvogna

Starten på Siam Thai Food Truck var ei campingvogn som mannen til Meka kjøpte for 5000 kroner. Meka sto først parkert utenfor Byggern før hun flyttet opp i Fillan utenfor Sylvis Beauty. Der sto hun i et års tid før hun kjøpte bilen som nå står utenfor Rema 1000.

- Vi kjøpte bilen og mannen min har innredet den selv med fullt utstyrt kjøkken.

Ønsket til Meka er etter hvert å starte en liten restaurant med take away-meny og noen sitteplasser.

- Det blir ikke ennå, jeg må finne noen fine lokaler.

Selv om Meka for det meste disker opp med thailandske retter, er hun veldig glad i norsk mat. Ribbe og makrell er to favoritter.

- Hele familien min i Thailand jobber i restaurantbransjen og jeg liker veldig godt å lage mat, men noen ganger savner jeg eiendomsmegling, forteller Meka.