- Nå innbiller vi oss at vi befinner oss i syden, smiler Arnfinn Bæknes og Aase Marie Karlsen bekreftende. Godt tilbakelent i hver sin stol sitter de utenfor huset sitt i Hallarvikveien på Dolmøya og nyter solstrålene.

Arnfinn forteller at han bodde her på Bekkneset fram til han var 15-16 år. Han dro så til sjøs. Etter det gikk turen til Lillehammer og han ble etter hvert elektroingeniør.

Aase Marie møtte han i 1967, og snart har de vært gift i 50 år.

-  Hemmeligheten bak et langt ekteskap, det er å godta hverandre og ikke ta alt for gitt, sier Aase Marie.

Trettitre av årene har de bodd i Meldal, nærmere bestemt Løkken verk hvor Arnfinn har jobbet som skoleleder og lærer. Etter mange år vendte de omsider hjem til Hitra.

Det var egentlig ikke meningen at de skulle bygge seg hus her på heimplassen til Arnfinn. Da de kom flyttende tilbake, bodde de først i Hestvika hvor de tok over huset til Aase Maries mor i Børøysundet.

Men de hadde tatt seg av ei tomt fra gården Arnfinn kommer fra, og nå har de laget seg en flott pensjonistbolig.

-  Det beste med å være pensjonist er å gjøre som du vil, smiler de to.

De slår fast at på denne kanten av Dolmøya kan det være ganske værhardt  - og veldig fritt. Her er det mest hyttefolk og nesten ingen fastboende.

- Noen ganger hadde vært kjekt med litt mer liv rundt seg. Da må vi en tur på Frøya eller inn til Fillan i ny og ne. Jeg kunne tenkt meg å bo litt mer sentralt, men ikke Arnfinn, sier Aase Marie.

Fillan sies å være ”Norges største pensjonistbolig”, humrer Arnfinn.

- Alle skal dit, men ikke tale om. Det blir siste utvei for min del.