Hver kilometer gir penger til et godt formål

Elin og Sten seiler og tråkker seg ned hele norskekysten. Torsdag gjorde de strandhogg i Dolmsundet.

Elin Ellingsvik Vegerstøl og Sten Ihlebakke er over halvveis på sin tur ned kysten i seilkajakken 

Nyheter

- Når vi er framme i Halden så har det vel blitt cirka 2600 kilometer, sier Sten Ihlebakke.

Lokalavisas Øypatruljen møter han og Elin Ellingsvik Vegerstøl i ei bukt i Dolmsundet. Der har de dratt den store gule seil-kajakken til land, og de skal overnatte på hytta til Frode Larsen på Strøm, en av støttespillerne til prosjektet.

Kajakken har et pedalsystem som gjør at de tråkker i stedet for å padle, når de får satt seil.

Ved siden av at de to friluftsmenneskene realiserer en drøm om å oppleve hele norskekysten på dette viset, har de også en innsamling som skal bidra til at flere kan få naturopplevelser. De har utfordret folk til å gi ei krone per kilometer de seiler eller tråkker seg nedover kysten.

- Pengene skal gå til innkjøp av turutstyr som telt, liggeunderlag, soveposer, turklær, fiskeutstyr og lignende. Vi skal lage enkle turer hvor vi tar med barn og ungdom for å oppleve fiske, matlaging, bålhygge, med overnatting ute. Det er ikke alle som har mulighet og råd til å la ungene sine være med på slikt, og vi ønsker at flere unge skal komme seg ut av rommet og ipaden, og oppleve naturen i stedet, sier Sten.

Han driver event- og cateringselskapet Helt Vilt på Trøgstad i Østfolk, og er egentlig et innlandsmenneske. Men siden 1. mai, da de satte ut fra Nordkapp, har han fått prøve seg på ugjestmild sjø.

- Starten var tøff, og vi hadde ikke kommet oss mange kilometrene før vi ble liggende værfast flere dager . Også nedover trøndelagskysten har det vært uheldige med været. Det har vært noen tøffe tak, men også mange flotte øyeblikk. sier han.

Elin holdt på å avslutte læretida som anleggsgartner da hun fikk forespørselen fra Sten om å være hans makker på turen. Hun forteller at det var en mulighet hun ikke ville la gå fra seg.

- Jeg fikk framskyndet fagprøven. Jeg tok den på fredag, og på mandag dro vi. Jeg har vært i båt siden jeg ble født, og har alltid drømt om å oppleve norskekysten på en slik måte, sier hun.

Når de legger til i Dolmsundet har de brukt nesten to måneder, og seglet litt i overkant av halve distansen. De regner med å være framme i Halden i slutten av august.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no