Skal synge i selveste domen

- Da vi fikk forespørselen kom det et unisont ja fra hele gjengen.
Nyheter

Koret Hitterklang går en spennende høst i møte. Denne uka kom øvingene i gang igjen og lokalavisa tok turen innom for å prate med den nye dirigenten og høre mer om den kommende opptredenen i Nidarosdomen.

- Vi er blant korene som får den ære av å opptre på korvaken i Nidarosdomen i høst, forteller kormedlemmene Ove Fiskvik og Laila Bye.

Beskjeden fikk de like før sommerferien. Korvaken finner sted den 19. og 20.oktober og har fått navnet ”Legato” som betyr sammenhengende.

- Sammen med en del andre kor som har blitt invitert skal vi synge i etapper, og da vi først fikk forespørselen kom det et unisont ja fra hele gjengen, sier Fiskvik.

Dette blir den første gangen at Hitterklang opptrer i Norges største katedral i Trondheim.

- Hitterklang har fått ti minutter til disposisjon. Hva vi skal synge har vi ikke klart ennå, men vi har fått tips om at det er et rom med voldsom klang og akustikk så det skal vi ta hensyn til, smiler Ove.

- Det blir en stor opplevelse for Hitterklang å synge i Nidarosdomen.

Hitterklangs nye dirigent, Ida Willadsen. 

 

- En livlig gjeng

Midtveis i Ida Willadsens første øving med Hitterklang, kan den nye dirigenten konstatere at det er en livlig gjeng hun har å gjøre med.

- Det har vært moro og jeg har blitt tatt veldig godt i mot av medlemmene.

Ida har dirigert kor før.

- Bare barnekor, men som Hitterklang sier selv blir det nesten likedan, smiler Willadsen.


- Her føler jeg meg hjemme allerede

Møt kulturskolens nye dansepedagog og sangpedagog

 

På den korte tiden har de allerede rukket å gjøre en bli-kjent-runde, danse floss-dansen, sunget gammelt materiale og begynt å øve på nytt materiale. Og alt dette før vi har kommet halvveis, smiler Ida.

Laila og Ove tilføyer at det er kjempefint at de har fått ny dirigent.

- Det er mange kor som sliter med det. Vi er heldige som har et samarbeid med kulturskolen slik at man får fylt opp stillingen som sangpedagog på Hitra, og vi er heldige som har fått Ida med på laget.

TV-aksjon konsert

Koret forteller at de også har kommet til noen nye kormedlemmer etter ferien.

- Med ny dirigent og nye medlemmer har vi det som trengs for å øve fram til konserten i Nidarosdomen, men vi skal også øve til en konsert før den tid, forteller Fiskvik og Bye.

- Onsdag 17. oktober skal vi opptre i Fillan kirke som en del av innsamlingen til årets TV-aksjon.

Koret understreker at de gjerne ønsker seg flere medlemmer.

- Vi trenger påfyll av nye krefter i alle aldre. En spesiell oppfordring til mannfolkene å komme seg ut av dusjen og heller bli med å synge i korsammenheng, smiler Laila.

- Det hadde vært gøy å mobilisere slik at vi får nok stemmer til et blandakor, legger Ove til.

Hitterklang øver fast hver tirsdag på Hitra bibliotek i Fillan.