- Viktig at vi kjenner til hverandres arbeidsmarked og hva hver region har å tilby

Skal sammen trekke høy kompetanse ut til distriktene

Fra i høst skal de fire trønderske traineeordningene samarbeide. Denne uka fikk de mulighet en til å bli bedre kjent med øyriket. F.v.: Driftsleder Håkon Seternes i Måsøval fiskeoppdrett, Marit Eriksen - Introtrainee, Arvid Ervik - Kysttrainee, Samareh Granqvist - Fjelltrainee og Olav Weglo - Trainee Namdalen. Til høyre: driftstekniker Elly Ragnhild Strømme fra Måsøval fiskeoppdrett. 

Tilbakemeldingen er at bedriftene får kompetanse som de kanskje ikke i like stor grad hadde klart å skaffe på egenhånd

Nyheter

- Når dere først har tatt turen hit må vi vise dere hvordan oppdrettsnæringa fungerer. Dere får et innblikk i hvor kompetansebehovet på Frøya og Hitra blir størst i framtida, sier Arvid Ervik i Blått kompetansesenter AS og geleider sine besøkende Olav Weglo, Marit Eriksen og Samareh Granqvist ombord en av Måsøvals oppdrettsbåter.