Sigurd ønsker fortsatt å vie tiden sin før jul til å hjelpe andre

Dette skal innsamlingsaksjonspengene gå til i år.

Sigurd Vie (13) sin innsamlingsaksjon skal i år gå til barn på flukt. Det blir blant annet salg av juletrær, forteller Sigurd som her er avbildet sammen med kjøper Steve Crozier under juletresalget i fjor.   Foto: Bjørg Støen

Nyheter

De siste fem årene har Sigurd Vie (13) hatt en alternativ adventskalender. Det startet med at moren Brit Vie valgte å gi Sigurd ulike oppgaver i desember og fram mot julaften skulle han tjene penger til en innsamlingsaksjon de to hadde laget gjennom hjelpeorganisasjonen Plan Norge.
Til sammen har Sigurd i løpet av disse årene samlet inn rundt 130.000 kroner. Pengene har blant annet hjulpet Sanfolket i Zimbabwe, bidratt til bygging av skoler i Nepal og skolegang for 70 barn i Liberia.


Plan Norge kaller ham innsamlingskongen

Nå er Sigurd straks oppe i utrolige 125.000 kroner

 

Barn på flukt

Sigurd som nå har blitt tenåring ønsker også å ha kalender i år, men det blir ikke så høy aktivitet som tidligere, forteller han lokalavisa Hitra-Frøya.

- Målet denne gang er å samle inn minst 10 000 kroner og pengene skal gå til barn på flukt. Som alltid er innsamlingen til Plan Norge og deres viktige arbeid i land som trenger mat, drikke og bedre utdanning. Grunnen til at det ikke blir så høy aktivitet denne gang er fordi jeg nå har litt mer skole og tentamen i desember. Likevel blir det blant annet flaskepanting og juletresalg som i fjor.

Han legger til at det ikke lenger er mamma Brit som finner på aktivitene han skal gjøre, men at Sigurds juleinnsamlingsaksjon nå har gått over til å bli mer hans eget prosjekt.


 

Vil utgjøre en forskjell

Sigurd forteller at han ikke blir lei av å bruke førjulstiden sin på en innsats for andre.
- Jeg synes det er artig å prøve igjen i år og se om det blir like bra som alle de andre gangene. Men den største og viktigste grunnen er å hjelpe folk og land som ikke har de godene vi har. Jeg vil ikke bare se på, men faktisk bidra til å hjelpe og utgjøre en forskjell.

Du kan følge Sigurds juleinnsamlingsaksjon 2018 via Facebook.