Enorm kostnadssmell:

Avlyser alle konkurransene om nye driftskontrakter

Anbudskonkurransen førte til en voldsom kostnadssmell. Nå avlyser Statens vegvesen alle konkurransene om nye driftskontrakter i den såkalte Hitrakontrakten.

KN Entreprenør leverte anbud lavere enn Mesta, men likevel blir totalen altfor høy i forhold til budsjettene. Nå avlyser veivesenet anbudskonkurransen.  Foto: Cecilia Brurok

Nyheter

Da Mesta i 2014 fikk femårskontrakt med Statens vegvesen om vedlikehold av veiene i Hitrakontrakten (Hitra, Frøya, Hemne og Snillfjord), var det for nesten 198 millioner kroner. Nå når veimyndighetene forsøkte seg med å utlyse fire mindre driftskontrakter for det samme området, er kostnadene økt betydelig. Som lokalavisa Hitra-Frøya nylig refererte, har KN Entreprenør levert lavere anbud enn Mesta for driftskontraktene både på Frøya og Hitra. Men likevel er kostnaden langt høyere enn den gjeldende driftskontrakten med Mesta.