Toppidrettsveka:

Stenger 10 timer: Dette må du vite om veistenginga

Veien mellom rundkjøringa ved Rema 1000 Hitra og opp til Alfo/Kystmuseet kommer til å være stengt i ti timer under Toppidrettsveka, forteller sikkerhetsansvarlig på Hitra, Jørgen Fjeldvær. 

Parkering blir i hovedsak utenom Fillan

Nyheter

Torsdag 22.august blir det midlertidig stenging av Fv.714 på Hitra og veien ut mot Knarrlagsundet i forbindelse med Toppidrettsveka.

- Vei og framkommelighet betyr mye for folk og det har vi respekt for. Vi har forsøkt å være så smidig og fleksible som mulig uten at det går på akkord med sikkerheten til løperne under Toppidrettsveka på Hitra. Vi mener vi har lagt en god plan for å få til det, sier lokal sikkerhetsansvarlig, Jørgen Fjeldvær.


 

Omkjøring med følgebil

Fjeldvær forteller at veien mellom rundkjøringa ved  Rema 1000 Hitra i Fillan og opp til Alfo/Kystmuseet kommer til å være stengt i ti timer, torsdag 22. august, fra klokka 12.00 til 22.00.
- Det blir omkjøring med ledebil via postveien og stadionveien (bak Hitra idrettspark og Fillan barnehage). Vi har prøvekjørt omkjøringstraseen med vogntog og kommet fram til at trafikken må gå i en retning av gangen.

Omkjøringen i Fillan under Toppidrettsveka på Hitra 

 

Samkjøring og skoleskyss

Folk som kan bør la bilen stå, sier Jørgen.
- Vi ønsker å redusere trafikktrøkket så heller gå, sykle eller samkjøre den dagen. Ellers er det mulig å komme til Fillan sjøveien og legge til i gjestehavnene Kjerkvågen, Vikan eller Lervågen småbåthavn.

Han legger til at skoleskyssen går som normalt.
- Det er det eneste unntaket vi gjør. Elevene går til bussholdeplassen og tar bussen hjem som vanlig.


 

Parkering

Parkeringsplassene foran rådhuset og Hjorten kjøpesenter kommer til å bli stengt allerede tirsdag kveld siden det skal såpass mye rigging til i sentrum, sier Fjeldvær.
- Muligheter for å komme seg inn og ut av Fillan sentrum på selve løpsdagen blir også svært begrenset. Parkering blir i hovedsak utenom Fillan.
Det er mulig å parkere nord for Fillan ved Alfo, Kystmuseet og Kjerkbakken.
Parkering sør for Fillan er i Fillan industripark, Lervågen og Hamos/Retura. HC parkering ved Trimfit.

- Det som er fint er at folk kan parkere på disse stedene og følge gangveien inn til sentrum, sier Jørgen og legger til at det ikke er lov å parkere langs omkjøringstraseen (postveien og stadionveien).

Ventetid

Skal du ut og ferdes langs Fv. 714 på Hitra og Frøya den dagen Toppidrettsveka arrangeres på Hitra må du beregne god tid.

- Når det begynner å nærme seg løpsstart, mellom klokka 18.00 og 21.00, blir veien fra Innerdalen/Kaldkløvan og ut til Ulvan hovedsaklig stengt. Noen tidspunkter har vi sagt at vi slipper gjennom trafikk underveis, men vi kan ikke garantere at vi rekker å slippe forbi alle.

Tidspunktene for midlertidig stenging langs traseen som løperne skal gå. Tidene er veiledende. Det er første og siste løper som avgjør åpning av vei. 

 

Biler før og etter løperne

Det kommer til å kjøre biler både før og etter løperne under selve konkurransen.
- Det kjører en politibil i front og en BMW fra arrangøren, før første rulleskiløper kommer. Herrer og damer går i lag, sier Fjeldvær.

- To motorsykler med skulderkamera er også i følget under løpet, samt et helikopter som blir å sveve over utøverne og publikum. Til slutt vil det komme nok en politibil og BMW, og helt til slutt en brannbil.

Jørgen minner om at det er droneforbud rundt traseen på grunn av helikopteret.

NRK TV-sporten, Skiforbundet og en rekke ansvarlige i forbindelse med Toppidrettsveka var samlet på Hitra i april for planlegging. 

Sjømatprodusentene, utrykningskjøretøy og hjemmesykepleien

Jørgen forteller at de på vårparten var i dialogmøter med flittige brukere av veien; sjømatprodusentene i øyregionen, Bewi, Hitra kommune, AtB, Boreal, helse, brannvesen og Posten.

- Utrykningskjøretøy får kjøre som vanlig, sier Jørgen og legger til at hjemmesykepleien kommer til å stasjonere ut hjemmesykebiler på rettsiden av sperringene for å kunne betjene sine brukere.

- Lokalt i Fillan løser de det med sykkel. Posten sørger for å distribuere post før veiene stenger. All honnør til aktørene for å være så velvillige og tilpasse seg situasjonen. De har vært løsningsorienterte, positive og bidratt til at dette skal gå så smidig som mulig. Også en honnør til alle de frivillige som stiller opp. Det viser at vi klarer å få til mye hvis vi vil utpå her.Frivillige på viktige punkter langs veien

Jørgen leder 55 frivillige med roller som trafikkvakter, ledere av kolonnekjøringen, sanitet, følgebil-sjåfører og parkeringsvakter.

- Egne frivillige vil bli stående rundt omkring på viktige punkter langs veien for å hjelpe bilistene. Nærmere informasjon finner du på nettsiden toppidrettsveka.no og i bilaget til Toppidrettsveka. Er det ellers noen spørsmål rundt trafikk og sikkerhet så er det bare å ta kontakt med meg, sier Jørgen Fjeldvær (mobil: 90850046).