- Lokal bedrift gir kjempesum til plastinnsamling

- Vi håper flere bedrifter tar stafettpinnen og bidrar, sier Synnøve Grinnen Ervik i Ervik Laks og Ørret.

Synnøve Grinnen Ervik (arkivfoto)  Foto: Trond Hammervik

Nyheter

Styret i Ervik Lars og Ørret vedtok i siste møte å sette av 500.000 kroner i tre år, totalt 1,5 millioner, til Mausund Feltstasjon for opprydding av marint søppel i skjærgården rundt Frøya.

- Sammen med flere oppdrettselskaper har vi vært på Mausund og fått orientering om situasjonen. Det har blitt en økende bevissthet om miljøet, også i forhold til det vi holder på med, sier daglig leder Synnøve Grinnen Ervik.- Selv om mye av plastforsøplingen kommer langveisfra, så er det ikke til å komme fra at en del stammer fra den næringa vi representerer. Det er mye gammelt som fortsatt ligger, sier Grinnen Ervik.

- Bestemte dere dere for å vedta en slik støtte etter å ha fått noen henvendelse eller søknad?

- Nei, dette kom utelukkende fra oss selv. Men nå håper vi at også andre bedrifter kan bidra. Vi hiver ut stafettpinnen og ser gjerne at flere tar den, sier Synnøve Grinnen Ervik I Ervik Laks og Ørret.