- Det var egentlig litt ekkelt i starten. Men det gikk bra!

Det fortalte Leah Aastum (11) fra Dyrøya etter at hun debuterte i UKM i fjor. Nå er det mulig å melde seg på årets lokalmønstring på Hitra og Frøya.

I år igjen har ungdommer i Øyregionen mulighet til å stå på scenen under UKM. I fjor fremførte Sunniva Holm og Leah Aastum en sang.   Foto: Arkiv

Nyheter

I fjor ble det fremført 14 nummer med blant annet sang, dans og stand-up.

På nettsiden til UKM står det at dette er en mulighet for ungdommer å vise frem hva de kan og møte andre med de samme interessene og lære av dem.

Årets festival finner sted på Frøya kultursenter lørdag 8. februar og fristen for å melde seg på er søndag 26. januar. Det er gratis å delta.Går sammen med lokalavisen

Nytt fra i år er at kulturskolen på Hitra og Frøya skal starte en egen mediegruppe sammen med lokalavisen Hitra-Frøya. I januar vil ungdommene få en workshop med en ansatt i avisen.

Målet er at de skal få hjelp til å utvikle seg innenfor det området de selv velger, og kanskje få mulighet til å bli med journalister ut på oppdrag.

I tillegg til å være med å arrangere lokalmønstringen vil mediegruppa bli brukt til andre oppdrag som Hitterkveld, DKS arrangementer og kulturskoleforestillinger.


Malin skal i ilden som UKM-konferansier for første gang:

- Jeg har Alida Annie med meg, så det går vel bra