- Dette blir bare en midlertidig løsning

Det er fremdeles usikkert om Frøya storhall åpner mandag eller tirsdag.

Da vinden hadde stilnet kunne Jon Øyvind Refseth (t.v.) og Roman Kruk begynne å fikse taket. 

Nyheter

- Vi skal fjerne alt det som har løsnet og erstatte det med provisoriske plater. Det er fordi det tar lang tid å få levert de permanente platene fra Polen, sier styreleder Nils Jørgen Karlsen til lokalavisen.

Han er inne i hallen for å se på skadene. Alt som falt ned under stormen har nå blitt fjernet og det som gjenstår er å få tettet de fem hullene i taket.

- Jeg håper at alt kommer på plass i dag slik at vi kan åpne i kveld, sier han.

Nils Jørgen Karlsen er glad for at fotballspillere snart kan inta banen igjen.  


Deler av bygget har åpnet

Søndag åpnet servicebygget, klatrehallen, frisklivssentralen, Maxtrim og Kakkenstua. Nå er det bare fotballbanen som gjenstår.

- Det er kjempeflott at vi snart kan ta i bruk hallen igjen. Den er fullbooket hver helg frem til påske, så det er kjempeviktig at vi får bruke den igjen, sier han.

Hovedårsaken til at hallen har vært stengt de siste dagene er på grunn av den store faren for at ting kunne falle ned fra taket.

- Det er viktig å ha respekt for været. Vi er heldig at vinden ikke gjorde mer skade enn det den gjorde.

Nils Jørgen Karlsen ser på skadene etter stormen. 


Arbeidet startet mandag

Mandag formiddag var Hugaas entreprenør på plass. Utenfor hallen står Jon Øyvind Refseth og Roman Kruk ved siden av en tilhenger fullastet med materiale.

- Dette blir bare en midlertidig løsning. Vi kommer til å tette hullene med osb-plater og presenning slik at de kan bruke hallen, sier Refseth.

Jon Øyvind Refseth (t.v.) og Roman Kruk er usikker på om de trenger en eller to dager til å fikse taket. 

Ifølge han tar det rundt seks uker å få levert det de trenger for å fikse det permanent.

- Vi har ikke bestilt det enda fordi vi visste ikke hvor mye vi trengte før nå, men vi kommer til å gjøre det i løpet av dagen i dag, sier han.

- Til nå har vi tatt ned platene som hang ned i hallen. Vi har ikke fått gjort så mye mer en det, men vi skal leie en kran fra Eidsvaag Kran og Transportservice AS om en times tid, sier han.