Da disse skyene åpenbarte seg ble det en skoletime i meteorologi

Nyheter

Rektor ved Sørburøy skole, Line Brendberg, har sendt oss disse bildene. Hun forteller at når dette skyfenomenet dukket opp ved skolestart i morges, ble timeplana lagt om:

"Med så flotte perlemorsskyer rett i forkant av trugande stormskyer som kjem inn frå sør, var det naturleg å starta med meteorologi i dag! På eine biletet ser vi tre elevar frå barneskulen studera fenomenet, godt påkledd bak skulen.Perlemorsskyer blir danna i stratosfæren, der det sjeldan er fukt nok til å danna skyer, 15 – 30 kilometer oppe. Krystallane blir danna av salpetersyre og vatn når temperaturen kjem under -78 grader Celsius, så det er eit sjeldan høgvinterfenomen.

No tek stormen over, og alt blir grått."


Flere dager med sjeldne skyer

Om vi løftet blikket, kunne vi også i dag få se de vakre perlemorskyene på himmelen.