Flere avlyser på grunn av korona-risiko. Her er en oversikt

Scene fra Rai Rai på Hammarvatnet  Foto: Trond Hammervik

Nyheter

En rekke samlinger og arrangementer er avlyst eller utsatt som forebyggende korona-tiltak.

Flere offentlige bygg og samlingspunkt er også stengt

Her er en oversikt:

(Har du mer info, send lokalavisa en epost på post@hitra-froya.no


Hitra jeger -og fisk

Avlyser det annonserte årsmøtet.


Hitra hagelag

Nystiftede Hitra hagelag skulle egentlig hatt informasjonsmøte nå på mandag. Dette er avlyst.


Folkeakademiet Hitra

Årsmøte for Folkeakademiet Hitra den 18.03. er utsatt inntil videre


Avlyser jubileumskonsert

Femme og Fimm Flautur avlyser jubileumskonserten i Frøya kulturhus 29. mars.
LHL Hitra avlyser

LHL Hitra avlyser sine aktiviteter inntil videre på grunn av korona. Dette inkluderer turene sammen med Revmatismeforening og Treningsklinikken tirsdager og torsdaget, trim i bassenget på mandager, Seniordansen, trening med apparater og Trimmen på Helsehuset.

- Vi beklager på det sterkeste men det er en anbefaling fra høyere hold sentralt, melder laget på sine Mitt Lag-sider torsdag kveld

Hitra idrettslag innstiller all aktivitet

Hitra idrettslag innstiller all aktivitet inntil annen beskjed blir gitt fra klubbens hovedstyre, melder klubben på sine Mitt Lag-sider torsdag kveld
 

Turlaget avlyser årsmøte

- Frøya Turlag avlyser årsmøtet i kveld (torsdag). Ny dato kunngjøres når det er avklart at vi kan, opplyser styreleder Gunhild Riiber .


Mausund IL avlyser all aktivitet

Mausund IL ser ingen annen mulighet enn å avlyse alle aktiviteter i idrettshuset, trimrommet og bassenget på ubestemt tid. Dette i tråd med de siste retningslinjene fra myndighetene.

Dansekafeen avlyst

Frøya Pensjonistforening avlyser dansekafeen i kveld etter anmodning fra Kommunen.


Alle gudstjenester avlyst

I lys av de nye og strenge tiltakene regjeringen har iverksatt, ber Kirkerådet om at alle gudstjenester i Den norske kirke avlyses. I mellomtiden oppfordres publikum til å oppsøke kirke på nett.

Maxtrim stenger

Maxtrim har to treningssentre på Sistranda. De melder på sin facebookside at de stenger begge sentre fra klokka 16 i dag 12. mars. Stengingen vil gjelde ut uke 12 (neste uke) eller til situasjonen er avklart.
Eldres råd og Brukerrådet, Hitra:

Grunnet risikoen for koronasmitte er møtene i Eldres råd og Brukerrådet i Hitra den 16.mars avlyst.


Hyggestund avlyst

Svanhild Vang fra Hitra misjonssenter opplyser at hyggestunden som er planlagt på misjonssenteret førstkommende tirsdag er avlyst.

Svømmehall og idrettshaller stenges

Frøya Arene melder like etter klokka elleve i dag at idrettshallene (frøyahallen/ basishallen / storhallen) og svømmehallen er stengt fra og med i dag, torsdag, og ut neste uke. Hitrahallen har også bestemt seg for å stenge svømmehallen fra og med i dag, torsdag.

Stenger kantina

Folk som benytter kantina på Blått kompetansesenter i dag blir bedt om å ta på beskyttelseshansker før de forsyner seg med mat. Samtidig gis det beskjed om at kantina vil bli stengt fra og med i morgen, fredag.

Fritidsmessa i Frøya storhall

- Vi skal ha fritidsmessa i storhallen om to uker. Det er klart at den henger i en tynn tråd nå, sa Therese Sollie, leder i Frøya Arena til Hitra-Frøya onsdag.Torsdag er det klart at messa blir utsatt på ubestemt tid.

- Avgjørelsen ble gjort av styret i går. Det er synd, men vi må forholde oss til situasjonen, og det vi får fra folkehelseinstrituttet og kommunelegen. Så vi har egentlig ikke noe valg, sier Therese Sollie.

Avlyser gruppetimer

Treningssenteret Trimfit i Fillan har bestemt seg for å avlyse flere gruppetimer torsdag. Tre av fire går ut, og bare step-timen blir gjennomført som vanlig.


Skuespillet "Rai Rai på Hamarvatnet"

Forestillingen "Rai Rai på Hamarvatnet" i Frøya kulturhus torsdag vil kun bli vist i lukket arrangement for foreldre og søsken.

- Dette for at det skal være mulig å spre publikum i salen mest mulig, slik at ikke alle sitter tett sammen og redusere eventuelt smitte, sier kontaktlærer Anne Solberg.Russen avlyser barnas dag

Hitrarussen sier de ser seg nødt til å avlyse barnas dag på søndag på grunn av koronaviruset.- Vi beklager til de som hadde gledet seg til barnas dag, men håper fortsatt folk vil bidra til Krafttak mot kreft. Siden Kreftforeningen har besluttet å gjøre innsamlingen heldigital, oppfordrer vi derfor alle til å gi litt ekstra digitalt, enten over den digitale innsamlingen på nettsiden eller via Vipps. På søndag avsluttes innsamlingen og vi håper fortsatt å få inn så mye som mulig før da, sier aksjonsleder, Jorid Selvåg.

F.v Damian Klaman, Sara Hammerhaug Selvåg, Jorid Selvåg og Frida Berget.  Foto: Ola Marius Ottesen

Frøya og Hitra handikaplag utsetter årsmøte

Tirsdag ble det også bestemt at Frøya og Hitra handikaplag utsetter sitt årsmøte. Møtet skulle holdes på Stølan kretshus fredag 13.03 med 55 påmeldte til middag etter møtet.

Beslutningen ble tat etter sterk oppfordring fra forbundet og i samråd med kommuneoverlegen, sier leder Ruth Sjøvik Johansen.

Kirken

  • Gudstjenesten og årsmøtet til søndag i Hitra kirke er avlyst. Det blir evt. kun dåp for familiene, melder Hitra kirkekontor.
  • Musikkandakt på Øytun tirsdag 17. mars er AVLYST.
  • Salmekveld i Fillan kirke onsdag 18. mars er AVLYST.


Idrettslagene på Frøya avlyser all form for organisert trening

Frøya Idrettslag og Nabeita Idrettslag varsler i kveld at de innstiller all aktivitet i idrettslagene fra torsdag. Bakgrunnen er ønsket om å bidra til å hindre spredning av korona-viruset.
Fasteaksjonen justerer

- Vil informere om at Fasteaksjonen 2020 vil gjennomføres uten bøssebæring i år. Kirkens Nødhjelp har en alternativ løsning på dette. Det vil bli opprettet en digital innsamling via Facebook. Mer info vil komme etter hvert, opplyser kirken.


Språkkafé utgår

Hver lørdag og søndag har det vært mulig for personer som ikke har norsk som morsmål å lære seg norsk, samt hvordan det er å bo i Norge. Både Hitra bibliotek og Norsk Folkehjelp har valgt å avlyse begge språkkafeene på ubestemt tid.