Slik blir Frøyas andre Pride-markering

Fredag er det duket og klart til Frøya kommune skal markere Pride på torget.

For andre gang arrangerer Frøya Pride-markering. Bildet er fra fjorårets markering. 

Nyheter

Klokken 13 fredag formiddag skal Frøya kommune for andre gang markere Pride.

- Vi hadde det for første gang i fjor, og det var veldig vellykket. Da var det ønskelig at vi skulle få til ei markering i år også, sier Elin Karpinski Strandheim, som er virksomhetsleder i kultur og idrett i Frøya kommune.

- Viktig tema

Strandheim forteller at det er prinsipielt viktig for Frøya kommune å sette dette i fokus.

- Det er viktig tema. Det handler om fargerikt felleskap og inkludering. Vi ønsker å sette fokus på at det er rom for alle. Pride er en fin måte å bygge opp positive holdninger til ungdommene våre og alle andre på Frøya, sier hun.

Kommunen stiller med teknisk rigg og ulike planer bak markeringen.

- Ordfører på Frøya kommune Kristin Furunes Strømskag kommer for å snakke. I tillegg skal det være appell fra Frøya Ungdomsråd, sier Strandheim.

Elin Karpinski Strandheim synes Pride er et viktig tema. Bildet er tatt under fjorårets markering. 

Flagget er heist

Hele uka har Pride-flagget vært heist i kommunen. I tillegg forteller Strandheim at skolene også har hatt markeringen i tankene i den siste tida.

- Det skal foregå en del ting på skolene, som å heise flagg, og det skal være litt farger der. Selve markeringen på torget er en ganske kort markering, men vi synes likevel den er viktig.

Fjorårets markering var en suksess, og da ble den også streamet av hensyn til koronarestriksjoner. Strandheim håper årets feiring også blir like bra:

- Vi har satt en felles dato med skolene, så det kommer til å bli masse ungdommer på torget. Alle som har lyst til å komme er velkommen til det.