Krangnes i Rødt-styret fram til nytt fylkesparti

Jann Krangnes, leder i Frøya/Hitra, er med i det sørtrønderske styret av Rødt fram til nytt fylkesparti ser dagens lys fra neste årsskifte.  Foto: Cecilia Brurok

Politikk

Rødt Sør-Trøndelag og Rødt Nord-Trøndelag hadde felles årsmøte i Trondheim. Det ble der vedtatt å slå sammen fylkeslagene fra 1. januar 2019. Det ble derfor valgt to separate styrer for de kommende månedene. Jann Krangnes fra Hitra er med i det sørtrønderske styret. Krangnes er leder i Frøya/Hitra Rødt.

For Rødt Sør-Trøndelag ble følgende valgt:

  • Ronny Kjelsberg, leder
  • Kjersti Bjørnevik, nestleder
  • Ragna Vorkinnslien, kasserer
  • Styremedlemmer:
  • Tina Knarbakk
  • Jann Krangnes
  • Eivind Harsvik

Har sett døden i hvitøyet - flere ganger

Et liv levd til det fulle. Og en historie så utrolig, at det til tider kan være vanskelig å ta det innover seg alt det Jann Krangnes (65) har gjort og opplevd.

 

Årsaken til en forsinket sammenslåing er å få bedre tid til å organisere en del formelle og praktiske ting rundt sammenslåingen, forteller partiet.

Nyvalgt fylkesleder Ronny Kjelsberg ser positivt på framtida.

- Rødt Sør-Trøndelag hadde i fjor en medlemsvekst på utrolige 77 prosent, og med en oppslutning på 2,9 prosent i Stortingsvalget 2017 har vi gjort vårt beste valg både nasjonalt og her i fylket noensinne, og med en framgang på utrolige 205 prosent er vi det fylket hvor Rødt vokser hurtigst. Nord-Trøndelags vekst i oppslutning på 189 prosent er også imponerende, og jeg mener det er realistisk å sikte mot direktemandat fra Sør-Trøndelag til Stortingsvalget i 2021, sier Kjelsberg.

- Men først kommer kommune- og fylkestingsvalget i 2019. Vi har nå et historisk grunnlag for å danne partilag og stille lister i mange flere kommuner og få mange flere folkevalgte og aktive medlemmer over hele Trøndelag - dette er den viktigste jobben for det nye styret, og den jobben begynner nå, sier  Kjelsberg.