Utålmodige foreldre sto i går fram i lokalavisa og ba politikerne om handling, ni år etter at saken om boliger for funksjonshemmede barn først gang var tema. Ennå er ikke boligene bygget, og i dagens formannskapsmøte var tomtekjøp til bofellesskap UNG igjen tema. Men foreldrene må smøre seg med enda litt mer tålmodighet før saken avgjøres.

I dag valgte formannskapet å utsette saken og ba om at rådmannens stab innen neste formannskapsmøte får på plass en del ting som framsto som uklart under dagens møte. De vedtok også at de selv kan avgjøre saken uten å gå via kommunestyret.

Forslaget fra rådmannen før møtet går på at kommunen inngår avtale med Vikantoppen AS og Leif Eriksen om kjøp og salg av areal. Området ligger i området ved Hitrahallen og Hitra helsetun. Noe uklarheter rundt kart-skisser og fordeling av infrastruktur-kostnader mellom prosjekter i området, gjør at det ble foreslått å utsette saken. Rådmannen er også bedt om å avklare pris på et tomtekjøp i området.

Et annet poeng som forkludrer, er at kommunen ifølge rådmannen er i en tvist med grunneier i området. Denne går ifølge rådmannen trolig inn som klage til forliksrådet eller eventuelt videre til rettssak, da kommunen bestrider et krav.

Dette fikk enkelte av formannskapsmedlemmene til å uttrykke skepsis til viljen om å gå i forhandlinger om kjøp av tomt.

Bildet er fra en mulighetsstudie i Fillan sentrum, der forslag til nye, kommunale boliger er inntegnet med gult. Foto: Cowi

- Det er vanskelig å inngå ny avtale med noen man må melde inn forliksklage på. Det handler om tillit og det er uheldig om en slik tvist går ut over det neste vi skal gjøre i området. Jeg har vanskelig for å gå inn nye avtaler med noen det er vanskelig å få avklart eksisterende avtaler med, sa Eldbjørg Broholm (Ap).

I tillegg til tomtekjøp ligger det i rådmannens forslag at det blir fremmet som egen sak utbygging av bofellesskap UNG samt mindre leiligheter i en 2. etasje på den aktuelle tomta.