Følg det historiske møtet direkte fra kl. 17

Politikk

I dag (torsdag) skal nye Hitra kommunestyre møtes for første gang og konstitueres.

1.januar 2020 ser nye Hitra kommune dagens lys etter sammenslåing av dagens Hitra kommune og deler av dagens Snillfjord kommune. I samme stund utvides kommunestyret fra 23 til 25 faste representanter. Det er dermed et historisk kommunestyre som i dag konstitueres; de skal styre en helt ny kommune. Ikke siden kommunegrensene ble endret forrige gang (1964), har vi vært vitne til et slikt møte.

Som vanlig, er det mulig å følge kommunestyrets møte enten i salen eller her via web-tv. Dagens møte starter klokka 17:00.

Møtet kan du følge direkte på web-tv her (ekstern lenke til Hitra kommune).

I tillegg vi - med mindre det skjer overraskelser i selve møtet - bli vitne til at Ole L. Haugen blir gjenvalgt for sin fjerde periode som Hitra-ordfører.


 

I kveld skal det også velges formannskap, varaordfører og ulike utvalg. Kampen om de siste formannskapsplassene har blitt hard. Tidligere i dag kunne Hitra-Frøya fortelle at Senterpartiet, Hitras tredje største parti etter valget, er blitt satt på sidelinja i kampen om politisk makt.


 


Politikk