Jørgen med hat-trick i målkalas

I løpet av 17 minutter ble det scoret seks mål. Og det stoppet ikke med det.

Jøran Adolfsen header inn sitt første mål 

Sport

FRØYA FK - RINDAL: 8-4

- Det gikk greit. Jeg scora jo, er Jørgen Utvik Karlsens beskjedne egenvurdering etter å ha scora hat-trick i kveldens serieåpning.

Det ble en morsom kamp i Frøya storhall. Men det startet direkte uggent: Rindal tok Frøya på senga, med høyt press og tempo, og bortelaget scoret på sin aller første sjanse. Det tok en halv omgang før Frøya startet å spille fotball.

Og da fikk vi noe som i scoringshyppighet lignet en håndballkamp. I løpet av 17 minutter ble det scoret seks mål. Første utlignet Jan Kelnar til 1-1. Så tok Rindal ledelsen på nytt rett etter avspart, før Jøran Adolfsen headet inn ny utligning tre minutter senere. Tre minutter etter dette sørget Olle Olle for frøyaledelese på et langskudd, og fem minutter etter det igjen skrev Jørgen Utvik Karlsen seg inn i målprotokollen for første gang. Så  reduserte Rindal, og man gikk til pause på 4-3.

Jøran Adolfsen header inn sitt første mål 

 

Andreomgangen ble helt annerledes: Strikkmotoren til Rindal holdt i en omgang, og Frøya kontrollerte nå spillet. Olle Olle fikk muligheten til å spre utsøkte pasninger, og på topp jobbet Jan Kelnar og Jørgen Utvik Karlsen utrettelig. Jørgen puttet to mål i løpet av det første kvarteret, før Jøran Adolfsen smalt ballen fra skrå vinkel i stanga og inn. I denne perioden produserte Frøya skikkelig fin fotball. Ett kvarter før slutt kom juniorene Øyvind Høgseth og Robin Måsøval inn på banen, og Høgseth brukte bare fem minutter på å sette frøyas åttende og siste mål. Rindal reduserte på straffe mot slutten.

Vi mener tremålsscorer Jørgen Utvik Karslsen må dele bestemannsprisen med sin spissmakker Jan Kelnar. Kelnar jobbet og gjorde seg tilgjengelig gjennom hele kampen, og kjemien mellom de to spissene virker lovende for at det også skal bli flere målkalas utover sesongen.

Trener Bjørn Ervik er enig i vurderingen av spissene.

- De var gode, og ikke minst: de var gode sammen, sier han.

Og etter en 8-4-seier må treneren si seg fornøyd.

- Det var glimrende. Det vil si: andreomgangen var glimrende. Vi var lekk i førsteomgangen, og der har vi noe å jobbe med, sier han.