Medalje-jentene ble hedret

Ordfører Berit Flåmo delte ut blomster og fortalte hvor stolt hun var av medaljejentene Daniese Sæther og Lotte Skarsvåg.  

Sport

I dag var Daniese Sæther og Lotte Skarvåg invitert til formannskapet på Frøya, hvor de ble hedret for sine prestasjoner i EM og NM.

I løpet av tre dager i slutten av april skapte disse to unge jentene idrettshistorie for Frøya, ved først å hente heim en EM-bronse og så et NM-gull.

Daniese deltok i sitt andre EM i Taekwon-do. I motsetning til debuten i Hellas i fjor, hvor hun havnet på sykehus, gikk hun i år hele veien til semifinalen og fikk til slutt bronsemedalje.


 

Lotte Skarsvåg deltok i sitt andre NM i styrkeløft, hvor hun satte en rekke  personlige rekorder før hun til slutt endte opp med gullet i sin vektklasse.


 

Ordfører Berit Flåmo sa at det var stas at utøvere fra Frøya markerte seg nasjonalt og internasjonalt, og la til at hun personlig også syntes det var ekstra gjevt at det var to jenter.

Begge jentene fortalte litt om sine forberedelser, og opplevelsene fra mesterskapene.

- Jeg ville vise at jeg fortjente landslagsplassen. Og det gikk jo veldig bra. Og jeg tenker at når jeg deltar, så representerer jeg ikke bare Norge, men også Frøya, sa Daniese.