Fartsfest på motorsportbanen:

30 år siden det første dragrace, i helga kjøres det jubileum på hjemmebanen

Vårt bilde av Frøya Dragrace Team er hentet fra lokalavisa Hitra-Frøya i 1996. F.v. Jan Sverre Valvåg, Paul Ingar Udtian, Tormod Aarvik, Jøran Sørdal. Foran: Mona Myrseth og Johnny Bremnes.  Foto: lokalavisa Hitra-Frøya

Sport

I år er det ifølge Norsk Bilsport hele 30 år siden det ble arrangert dragrace på Frøya for første gang. Siden den gang har mangt et stevne blitt arrangert, og flere øyværinger også hevdet seg godt både nasjonalt og internasjonalt i denne meget fartsfylte sporten.

I helga arrangeres det stevne på Frøya Motorsportsenter for å feire jubileet. Det kjøres ifølge Norsk Bilsport i klassene Junior Dragster, Junior Car, Pro ET og Super Pro ET det er NM-status i gruppe 1, 2 og 3. Det er Islanders Classic Car Club og NMK Frøya som står som arrangører.


Se Elin, Mari, Maja og Karl Leo bak rattet i dragraceren

Video: Full fart på Gardermoen - før regnet satte enn stopper for fartsfesten.

 

Birgitte Bremnes fra Frøya i aksjon  Foto: Patrik Jacobsson

 

- Alle er hjertelig velkomne. Det kjøres på 1/8 mile som er 201,17 meter. Kommer du hit som publikum er det gode muligheter for å se heftige biler, man kan gå i depoet å komme tett innpå team og biler. Dette er action for store og små. Vi anbefaler alle å ha med ørepropper og/eller hørselvern, opplyser arrangøren.


Maja vinner av super comp i European Dragracing Series 2016

- Det er helt rått


Jan Sverre Vahlvåg i Frøya Dragrace Team i 1996.  Foto: lokalavisa Hitra-Frøya

Frøyværingen Birgitte Bremnes debuterte i dragrace-EM i England i 2015.