Lørdag er Hitra Fotballklubb tilbake i 4. divisjon når de seriedebuterer borte mot Støren.

Etter opprykket fra 5. divisjon siste sesong, er både trener og spillere spente på nivået.

- Men vi mener vi på gode dager kan slå flere av motstanderne, antar trener Ole Hofstad Eide.

- Berge plassen

Støren mener han er et av disse.

- Meldal og Røros bør vi slå dersom vi presterer det vi er gode for. Samtidig bør vi hevde oss mot lag som Støren og Tydal, analyserer Eide.

- Målsetting nummer en blir å berge plassen. Men vi går selvfølgelig for seier i hver kamp.

Og det er viktig å få en god innledning på sesongen.

- Det er alltid kjedelig å bli hengende etter allerede fra starten. Det skal vi unngå, håper og tror Hofstad Eide som melder om god stemning i spillergruppa.

I rute

Han føler Hitra FK er i rute.

- Vi har trent jevnt og trutt gjennom hele vinteren. Selv om isproblemer i idrettsparken skapte litt problemer, løste vi det gjennom treninger i Hitrahallen samt storhallen på Sistranda. Jeg føler vi er der vi skal være, og har tro på tre poeng i helga.

Laget har også spilt et par treningskamper med gode resultater. Divisjonskollega KIL/Hemne ble slått 3-2, mens det endte uavgjort 1–1 mot Tr. Lyn.

Trener Ole Hofstad Eide.

Gode forsterkninger

Hitra FK har fått flere forsterkninger denne sesongen. Jøran Adolfsen, Stian Kristiansen, Jan Kelnar, Robin Nordheim og Sindre Heggen Johansen, alle fra Frøya, har bestemt seg for å prøve lykken i Hitras grønne trøye denne sesongen.

Ole Hofstad Eide skryter av frøyværingene.

- De utgjør et stort løft for troppen, og har hevet kvaliteten og nivået på treningene. Rett og slett kjempegode forsterkninger, fastslår Hitra-treneren som nå er inne i sin tredje sesong som trener for Hitra FKs herrer. Før det ledet han Hitras J16-lag.

I tillegg nevner vi at Eirik Jørgensen og Remi Eide er tilbake. Sistnevnte gikk skadet sist høstsesong. Klubben håper også å få benytte Sindre Grindskar selv om han befinner seg i militæret.

Selv håper Hofstad Eide å unngå fotballtrøya denne sesongen.

- Dersom begge keeperne blir skadet, må jeg kanskje trå til. Men det håper jeg virkelig jeg slipper, understreker han med et smil.

Godt samhold

- Hva er lagets styrke?

- Først og fremst vil jeg framheve det gode samholdet blant spillerne. Det er utrolig bra, og noe som vil være en styrke for oss. Videre har vi tre gode midt-stoppere og mye bra å velge i på midtbanen. Når vi i tillegg har Jan Kelnar og Sindre Kvakland på topp, ser det bra ut. Bare Sindre alene har jo sørget for minimum 20 mål de siste sesongene.

- Hvordan vil laget spille denne sesongen?

- Vi satser på en 3-5-2-forma-sjon der vi bygger opp spillet bakfra. Hitra FK skal være et spillende lag, fastslår trener Ole Hofstad Eide.

Motstanderne

Årets 4. divisjon avd. 2 i Trøndelag består av Charlottenlund, Hitra, KIL/Hemne, Kvik, Meldal, Nardo 2, NTNUI, Orkla 2, Røros, Strindheim, Støren og Tydal.

Etter kampen borte mot Støren lørdag, får vi for første gang i år se Hitra FK i idrettsparken lørdag 21. april mot Røros.