Hitra FK startet serien sist helg med seier over Støren. I dag fortsatte de rekka ved å vinne over Røros IL. For Hitra-trener Ole Eide var det godt med en ny seier, og ekstra godt å slå nettopp Røros. For:

- Det betyr litt ekstra å slå Røros siden det var de som gjorde at vi rykket ned, sier Eide.

For den som husker tilbake til 2016-sesongen, så var det nettopp Røros som hindret Hitra i å rykke opp. Både Hitra FK og Frøya FK kjempet da begge for å bli blant de fire beste som ville få fornyet kontrakt i divisjonen. Frøya FK avsluttet serien med en solid seier, men endte på 7.plass - og måtte dermed ned i 5.divisjon. Hitra FK lå lenge godt an, men tapet for Røros i siste serierunde gjorde at  den nødvendige 4.plassen glapp, og Røros smatt forbi Hitra i opprykkskampen.

Les alle høydepunktene fra kampen i denne live-oppdateringa

Vindfullt på stadion

Værforholdene var ikke optimale i Hitra idrettspark lørdag, det var mye vind. Hjemmelaget greide å holde ballen på bakken, men trener Eide syns det ble spilt for lite framover i første omgang. Gjestene fra Røros satte inn det første målet etter en del rot i Hitraforsvaret.

Men det er også det eneste målet Røros får inn. Stian Kristiansen utligner på straffe etter en stygg takling av Jan Kelnar to minutter før pause. Ingen av de fire keeperne til Hitra FK fikk til å være med på lørdagens kamp, så Simen Eide vikarierte glitrende i mål.

Scoret siste målet på overtid

De første 20 minuttene av andre omgang var de desidert beste i hele kampen.

- Etter pausen fikk vi opp fokuset på å snakke sammen på banen og fikk fart på ballen framover, sier Eide.

Jan Kelnar scoret Hitra FK sitt andre mål bare fire minutter inn i andre omgang. Røros sin keeper skjønte aldri hva som hendte for ballen ble skutt inn i en Rørosspiller og skiftet retning før den gikk i målet. Tre minutter på overtid satte Sindre Kvakland inn det siste målet. Hitra vant 3-1 over Røros IL.

Røros er et av de lagene Hitra FK burde slå for å nå målsetningene for sesongen. Neste helg spiller Hitra FK mot Kvikk. Eide tror det blir en tøff kamp, men Hitra FK drar til Trondheim for å ta tre poeng og kommer ikke til å legge seg bakpå.