Hitra Vektløfterklubb deltar med fem utøvere under Norgesmesterskap for juniorer i helga. Mesterskapet foregår i Stavern og arrangeres av Larvik Atletklubb.

- Blant de fem utøverne har vi også t jenter, det er Ronja Lenvik og Åse Johanne Berge som begge løfter i 53 kg klassen. De er begge ungdomsløftere, men de har til tross for det muligheter for gode plasseringer, mener John Birger Brevik i vektløfterklubben før avreise.

Ronja Lenvik og Åse Johanne Berge løfter begge i 53 kg-klassen

Lenvik og Berge løfter i første pulje på lørdag. I neste pulje har Hitra vektløfterklubb to utøvere. Den første vil bli Remy Aune som løfter i 77 kg klassen.

- Dette vil bli Remy sitt første mesterskap der han konkurrerer individuelt blant flere juniorer. Neste Hitraløfter i samme pulje er Kim Alexander Kværnø i 62 kg klassen, forteller Brevik.

Kværnø begynner å bli en erfaren norgesmesterskaps-løfter allerede. Kim Alexander har deltatt i flere ungdoms-, juniors og seniormesterskap i NM.

- Han har hatt veldig god fremgang i det siste og vi er derfor spent på hvordan det går i dette mesterskapet. Siste løfter fra Hitra er Mikal Akset som løfter i 94 kg klassen og  i 5. og siste pulje denne dagen. Mikal Akset har også vist god fremgang i vinter og vi håper han lykkes under dette mesterskapet, sier Brevik, som mener flere av løfterne fra Hitra har medaljesjanser denne helga.Løftingen skjer lørdag 28. april fra klokka 10.

- De som er interessert kan se mesterskapet på stream. Link til streamingen blir lagt ut på Vektløfterklubbens Facebookside, forteller han.