Se vår bildeserie fra Hitrarittet

Med "Thunderstruck" dunkende over høyttalerne la de avgårde

Sport

Med ACDCs "Thunderstruck" over høytaleranlegget står omlag 50 syklister og tripper på startstreken. Startskuddet til årets Hitrarittet for lang løype skal gå. For syvende år på rad blir Hitrarittet arrangert og det er mye godt humør som vises i det strålende solskinnet på Fillan lørdag formiddag.

- Første gangen vi arrangerte var i 2012, på høsten og det var noen litt værfattige dager i den første tiden, forteller konferansier Dag Willmann.


 

Rittet går som kjent rundt hele Hitra, fra Fillan over til Forsnes, Kvenvær og til slutt med en innspurt på Fillan igjen, men dette er den så kalte lange løypa; den korte løypa går fra Fillan og ut til Kjerringvåg på Dolm og tilbake, dette dekker omlag 3.7 mil.

- Vi hadde en mosjonist-løype på 4.5 mil, men den var litt i det lengste laget så vi korta den ned, forteller Heidi Glørstad Nielsen. 

Syklistene i kortløypa skal over den nye Dolmsund-brua og ned til Kjerringvåg før de tar turen over den gamle brua og tilbake til Fillan.


 

Årets ritt kan skilte med omlag 137 påmeldte, som er noe færre enn i fjor da det var 179 påmeldte. Blant dem er det 87 som er påmeldt i mosjonist-klassen.

- Målet med Hitra-rittet er at vi skal ha hovedfokus på mosjonistene, fortsetter Glørstad Nielsen

- Sånn at vi holder sykkel interessen ved like.

I tillegg til de tre puljene, Racer lang løype, Racer kort løype og Mosjonist puljen så går det også tre sykkelritt for barn. Ett for gutter og jenter under 4 år, ett for gutter og jenter mellom 7 og 4 og for barn over 7 år.