Satte løfterekord under femkampen

Sport

Ronja Lenvik fra Hitra vektløfterklubb løftet 45 kg i rykk og 60 kg i støt, noe som er nye regionrekorder i både rykk, støt og sammenlagt, ifølge klubben.

Det ble dermed selvsagt gullmedalje for den unge hitterværingen under Regionmesterskapet i femkamp, som ble arrangert i Trondheim i helga. Femkamp inneholder den nokså spesielle kombinasjonen rykk og støt, som vektløfterne er godt kjent med fra før, pluss 40m sprint, kulekast og stille lengde.

Vektløfterstevnet ble arrangert av Nidelv IL Vektløfting med 35 deltagere fra Nordenfjeldske Vektløfterregion. Hitra stilte med hele elleve av deltakerne.

Mens Ronja tok gull i klassen Jenter 13-14 år, løftet Åse Johanne Berge til sølvmedalje. Øvrige medaljevinnere fra Hitra er Petter Angelvik (sølv i klassen gutter 15-16 år), Aaron Johnsen (bronse i klassen gutter 15-16 år), Kim Aleksander Kværnø (sølv i klassen gutter 17-18 år), Remy Aune (bronse i klassen gutter 17-18 år)  og Runar Klungervik (bronse i klassen gutter +18 år)

 

Stevnets yngste hitterværing, Rasmus Aune (gutter 13-14 år) endte på fjerdeplass. Ove Knutshaug og Kristian Antonsen (begge i gutter 15-16 år) satte begge nye personlige rekorder. Ole Magnus Strand (gutter +18 år) var en av forhåndsfavorittene, men mislyktes.

Hitra vektløfterklubb har lagt ut alle resultatene på sine Facebook-sider.

  Foto: Hitra vektløfterklubb