I helga var Hitra Friidrettsklubb representert på Veidekkelekene på Lillehammer. Dette er et stevne som går over fire dager og trekker utøvere fra hele Norge.

Klubben stilte med fem deltakere. Utøverne konkurrerte i et bredt spekter av øvelser, disse ble utført i alt fra strålende sol til øsende regn. Resultatene svingte i likhet med de varierende værforholdene.

Yngste deltaker fra Hitra FIK var Erik Hammer, født i 2010. Da yngste konkurranseklasse er gutter 10, måtte Erik konkurrere med langt eldre gutter enn seg selv.

Etter stevnet var han mest fornøyd med prestasjonene i liten ball og på 600m. Sistnevnte distanse gjorde han unna på tiden 2,21,31. Et flott resultat, det må også sies at han under store deler av løpet befant seg i tetsjiktet av heatet.

Mathea Dypvik Kvaale (9) måtte også bryne seg på eldre konkurrenter. Hun presterte godt i høydekonkurransen, men aller mest fornøyd var hun med 600m hvor hun dro heatet frem til passering 400m. De siste 200 metrene ble tøffe, men hun kjempet seg likevel inn til ny personlig rekord.

I klassen gutter 11 år stilte Hitra FIK med to deltakere, Andreas Hammer og Jesper Dypvik Kvaale.

Disse to guttene hadde et travelt program. De deltok på 200m, spyd, 60m, lengde, høyde, 60mHK, kule og 600m. Begge to satte flere personlige rekorder.

Andreas var nok mest fornøyd med høydekonkurransen, der han svingte seg over 1,15 m og slo den gamle rekorden med 10 cm.

Jesper var mest fornøyd med 60m hvor han tok seg til A- finale med tiden 9,71. Der ble det vel tøft og han måtte seg slått.

Det ble en flott helg hvor utøverne fikk kjenne litt på hvor nivået ligger i friidretts-Norge.

Sterk debut av Anja

Hitras femte utøver var Anja Ervik på 15 år. Veidekkelekene var det andre stevnet hun stilte til start, og det første store.

Hun konkurrerte på 200m, 800m, 1500m og 3000m. Alle som har drevet med friidrett ser at dette er et kjempetøft program.

Hun fikk gode resultater i alle øvelser. Mest fornøyd var Anja med 3000m-løpet sitt. Her stilte hun til start i klassen jenter 18-19år og tok en fin 2 plass med tiden 11,16,43. En sterk debut.

Til sammenligning har Langrenn.com lagt ut en adelskalender på 3000m rekordene til Norges skistjerner. Emil Iversen har en tid på 11,08.

For øvrig har klubben vært representert både på Trondheimslekene og på Tyrvinglekene i Oslo tidligere i år.