Den hvite hatten ble stafettpinne - hedret sin avdøde lagkamerat

Bakerste rad, fra venstre: Rolf, Ywonne, Marie, Inger, Monika, Tove, Tonje. Fremste rad, fra venstre: Andrea, Roy, Bente, Solvor, Hanne, May Iren, Monica, Svein- Jarle. Ann Elisabeth, Marit, Mari, Monika S. H. Emil og Ove Jomar var ikke tilstede da bildet ble tatt. 

Sport

For femte året på rad gjennomførte Hitra Løpeklubb St. Olovsloppet. Dette tradisjonsrike løpet er en stafett som strekker seg 340,5 kilometer fordelt på 51 etapper. I år deltok totalt 20 løpere for løpeklubben i løpet av de fire dagene arrangementet pågikk.

Men én av klubbens medlemmer manglet i år. Mangeårig medlem og aktiv løper Steinar Eriksen har gått bort siden forrige St. Olovsloppet. Som en gest til sin gode lagkamerat hentet løpeklubbens fram en hvit hatt, lik den Steinar var så kjent for. Siste løpsdagen vekslet etappe-løperne mellom å bruke hatten.


Det damedominerte laget fra Hitra har fått en god start på St.Olavsloppet

Hitra Løpeklubb har fått en god start i St.Olavsloppet. Det damedominerte laget fraktet på onsdag stafettsnora fra Trondheim til Levanger. Ett døgn senere var de fremme i Sandvika.

 

- Steinar brukte alltid en hvit solhatt underveis på etappene under St Olovsloppet, slik at dette ble et kjennetegn for ham. Dette for å minnes og hedre vår lagvenn og treningskompis igjennom mange år, Steinar Eriksen som gikk bort i august i fjor. Dette ble også opplyst via høytaler da årets ankerdame, Monika Glørstad, løp sammen med laget opp på torget i Østersund, forteller Bente Arntsberg i løpeklubben.

Steinar Eriksen 

 

Hitra løpeklubb hadde med seg tre familier i år, og fra en av disse stilte faktisk tre generasjoner. Den yngste her, og også den yngste på årets lag, var Andrea Karlsen (9 år), som løp en etappe siste dagen sammen med farfar Rolf. Rolf er også løpeklubbens mest aktive medlem i konkuransesammenheng.


Rolf nest best i landet

- Jeg må innrømme at det er surt at jeg ikke klarte å vinne klassen min, sier Rolf Karlsen. Et levende eksempel på at alderen bare er et tall.

 

Hitra løpeklubb endte som nummer 125 i mosjonsklubben.

- Da både de fire som gjorde sitt  første St .Olovslopp i år, og de mer erfarne løperne også er fornøyde med gjennomføringen, etappene sine og fikk gjennomføre uten skader, er jeg som leder veldig fornøyd og tenker at målet for Hitra Løpeklubb i St . Olavsloppet i år også er nådd, sier Bente Arntsberg.