Elin Aarvik vant i helga sitt løp i European Drag Racing Series i Sundsvall. Hitterværingen vant finalen mot svenske Pontus Garefelt. Hun ligger nå på en tredjeplass i European Drag Racing Series.

Foto: privat

Også tidligere i sommer vant Aarvik etter å ha kjørt dragracing på svenske på Sundsvall Raceway. Ingen kunne heller den gang hamle opp med henne i klassen Super Comp.

- Nå kan jeg vel kalle Sundsvall min yndlingsbane, ja, sier Elin med et smil. Hun ligger på tredjeplass sammenlagt nå, i fjor endte hun på fjerdeplass da sesongen var over. En klar målsetting er derfor å klare å beholde pallplassen ut sesongen, sier 17-åringen til lokalavisa.

- Vi vet jo ikke hvordan det blir, men vi prøver så godt vi kan å være på pallen i år. Neste løp er på Tierp i Sverige. Vi reiser tirsdag i neste uke. Her kommer mye av sesongen til å bli avgjort, tror hitterværingen.

- Tierp er EM-stevne for de store klassene og er et stort stevne. I min klasse blir vi hele 26 stykker i klassen.

- Hvilke forhåpninger har du her?

- Jeg tar det som det kommer. Jeg har ingen spesielle forhåpninger, men må prøve å få til en ny seier. Det blir viktige poeng i European Drag Racing Series, sier Aarvik.

Lokalavisa Hitra-Frøya intervjuet Elin Aarvik i fjor vår. Svidd gummi og høye hastigheter har vært en del av livet så lenge hun kan huske. For pappa Tormod Aarviks interesse for motor og høye hastigheter har så visst smittet over på datteren. Og vi spurte om hva er det som får en ung jente til å sette seg inn i en farkost som hun deretter presser opp til 246 km/t?

Les intervjuet med Elin her: