I helga var det duket for klubbmesterskap på Akset. 19 medlemmer fra Hitra golfklubb slo ut fra første tee på lørdag.

- Det er 15-årsjubileum i år, men vi har egentlig ikke gjort så mye med feiringa, forteller Reidun Ansnes.

Klubblederen og tre andre kvinner har en liten pause på klubbhuset mellom hull 9 og 10. Før de tar fatt på de siste ni hullene eller det de kaller «the back nine» på fagspråket.

Klubbleder Reidun Ansnes

Banen de møtte på søndag formiddag var tung, noe som gjør den ellers så utfordrende banen enda litt vanskeligere å komme rundt.

- Det regnet i går, tidlig på dagen, men det er ofte sånn på denne tiden av året, forteller Torleif Mellomsæther på vei opp den dryge bakken på hull 8.

Hitra Golfbane på Akset er en relativt liten golfbane på ni hull. I golfsammenheng så er den liten fordi de lengste tre hullene strekker seg ikke mer enn i overkant av 250 meter. Disse er par 4 hull og de resterende seks hullene er par 3 hull. Dette gjør derimot ikke dette til en lett bane å spille på, utfordringene står i kø.

Den mest overlegne utfordringen på denne banen er de smale fairwayene. Dette gir lite slingringsmonn så man må holde utslag snor-rette for ikke å havne i rough eller i det som verre er, skogen eller myra. Noe det er overaskende mye av, når man står der og skal selv gjøre utslag!

De fem flightene som spilte mesterskap gikk den tre kilometer lange banen både på lørdag og søndag. Banen starter med et fantastisk utslag fra hull 1 med sjøutsikt, det første hullet er en doglegg i nedoverbakke som tar en ned på ei slette. Her har man hull 2 til 4, så spiller man seg ned på banens nederste punkt og banens signatur-hull, hull 5. Dette fører spillerne til banens neste utfordring; oppoverbakkene i hull 6, hull 7 til toppen hvor man kommer til hull 8 og inn til klubbhuset på det relativt snille 9-hullet.

På første dag lå Reidun Ansnes foran med ett slag etter ni hull, men etter endt runde lørdag hadde hun spilt seg bort i rough sånn at Nina Larsen hadde tatt tetposisjon og lå 15 slag foran nærmeste konkurrent. På herresiden hadde Magnar Ansnes tatt en snau føring på ett slag før utslag på søndag.

Søndagens flighter besto av

  • Magnar Ansnes, Roar Letnes, Jan Kristofersen og Pål Vidar Stensen i Herre 1,

  • Roger Athammer, Torleif Mellomsæther, Keneth Jonsen og Martin Nilsen i Herre 2

  • Nina Larsen, Junette Hernandez, Reidun Ansnes og Elin Hermanstad i dame 1

  • Og Kirsti Johnsen, Erlend Johnsen og Arne Skjerdingstad i en blandet flight.

Det skulle mye til for å ta igjen forspranget til Nina Larsen, men Junette Hernandez tok innpå og tok en fortjent andreplass før Reidun Ansnes tredjeplass. På herresiden hadde Roger Athammer en fenomenal runde på søndag og stakk avsted med klubbmesterskapet foran Roar Letnes på andreplass og Magnar Ansnes på tredje.