-Det var aldri noe tema å gi seg selv om det var langt og smertefullt. Jeg var fast bestemt på å komme til meg mål, sa Nora Fredagsvik etter at hun hadde fullført sitt aller første helmaratonløp.

29-åringen hadde god grunn til å være fornøyd etter at hun hadde tilbakelagt 42,2 kilometer på asfalt og brostein i Trondheim Maraton. Det skjedde bare noen uker etter at Nora hadde vært i aksjon med startnummer i Frøya Triatlon. Det var i etterkant av det arrangementet at hun begynte å tenke på at et helmaratonløp kunne være den neste fysiske utfordringen.

- Jeg har ikke forberedt meg noe spesielt til dette løpet. Det er nemlig ikke mer enn tre uker siden jeg meldte meg på. Det er begrenset hva du får gjort på treningsfronten i løpet av noen få dager. For meg handlet det ene og alene om å fullføre. Jeg var fast bestemt på at jeg skulle klare dette såfremt det ikke oppsto skader eller noe som førte til at jeg måtte gi meg, sa Fredagsvik.

Ble ikke skremt

Det var mange av debutantene som sa «aldri mer» etter at de hadde passert målstreken. Nora Fredagsvik var ikke i det moduset. Heller ikke da det røynet på som verst under løpet. Frøyværingen hadde ingen spesielle problemer underveis. Nora møtte heller ikke den berømmelige veggen som hun hadde hørt så mye prat om i forkant. Den lokale debutanten gikk ikke på noen smell.

- Jeg hadde vel en så bra opplevelse som det er mulig å få med et så tynt treningsgrunnlag. Det hadde nok blitt en billigere og raskere reise dersom jeg hadde gjort en bedre treningsjobb i forkant. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg kom meg til mål og fullførte på anstendig vis da jeg først bestemte meg for å stille. Dette er nok ikke det rette tidspunktet til å ta stilling om det blir flere starter. Men jeg ble ikke skremt og tror faktisk det kan bli det, sa Fredagsvik.

Jogget hele veien

Frøya-sliteren jogget hele veien og fikk mot slutten og etter målgang kjenne på den mestringsfølelsen det er å fullføre et helmaratonløp. Hun kunne opplyse at det var tyngre å gå de 100 meterne bort til bilen etter målgang, enn det var å løpe de tre siste kilometerne. Nora, som denne sommeren har brutt noen fysiske barrierer, har allerede bestemt seg for å delta i Frøya Triatlon.

-Triatlon er litt mindre monotont enn løping. Det var ikke akkurat spesielt motiverende å se skilt om at det var 35 kilometer igjen til mål da jeg hadde tilbakelagt sju kilometer. Litt stusselig var det også å løpe fire ganger i den samme traseen. Men jeg fullførte og nådde målet, sa en glad maratondame til lokalavisa.