Fartsfylt Søvæst å regn-finale

Frøya rustet opp laget sitt til finalekampen, det var et smart trekk

Sport

Søndag ettermiddag var det duket for finalekamper i årets Sø´vest å regn-cup. I herreklassen møttes Frøya og Orkanger.

Orkanger har gjort det veldig bra i cupen og har vunnet alle kampene de har spilt. Det skulle imidlertid vise seg at Frøya fikk det siste ordet da pokalen skulle fordeles.

- Vi stilte med et bedre lag i dag enn på fredag og lørdag fordi det har kommet til flere spillere, blant annet Marcus Nøstan, forteller trener Roger Tvervåg.

Marcus Nøstan (t.v.) bidro sterkt til seieren med flere scoringer mot en ellers svært god Orkanger-keeper.  

 

Nøstan gjorde en flott figur på banen i dagens kamp med flere flygere og trickskudd. Første omgang var svært jevn og forholdsvis målfattig. Orkangers keeper sto suverent godt, og hadde ingen vanskeligheter med å få unna Frøyas skuddsalver. Frøya greide ikke å få særlig uttelling for tominutteren Orkanger fikk i førsteomgangen. Stillingen til pause var 8-8.

- I andre omgang bestemte vi oss for å øke tempoet og sette vanskeligere skudd, forteller Tvervåg.

Taktikken virket tydeligvis for Orkanger ble stadig hengende etter. Samspillet på Frøya-laget var også betraktelig bedre i andre omgang.


Hitrapatriotene som også heier på motstanderen

Fullsatte tribuner og god stemning på åpningen av året Sø´vest å regn-cup.

 

Frøya møter Orkanger senere i serien og har planer om å takle de like bra da, men det er fortsatt mye å jobbe med.

- Sø´vest å regn-cupen var en kjempefin inngang til sesongen og vi skal jobbe mye med samspillet framover, forteller Tvervåg.

Kampen endte 20-15 i favør Frøya, mye på grunn av Frøya-keeperens redninger. Daniel Øyen er Frøyas unge 16-årige keeper og han sto godt i mål, mener Tvervåg.

- Daniel kan bli virkelig god når han får litt tid på seg.

Daniel Øyen fra Dolmøya har signert for Frøya IL foran denne sesongen. Den unge keeperen får gode skussmål fra treneren. 

 

De andre finalene

J14 finalen gikk mellom Hitra og Frøya der Hitrajentene gikk av med seieren etter å ha slått Frøya 5-4. En målrik bronsefinale ble spilt mellom Hitra damer 1 og Hitra damer 2. Sluttresultatet ble 23-19 til de yngste jentene på Hitra damer 1. Damefinalen ble spilt mellom Klæbu og Rindal, der sistnevnte vant en klar seier.


 

Etter en jevn finalekamp mellom J12-lagene Hitra og Kyrksæterøra ble resultatet 3-2 til Hitra. I Gutter 13-klassen møttes Frøya og Malvik, der Frøya gikk seirende ut 9-3.


Sø´vest å regn-cup

Hitras guttelag og Frøyas herrelag barket sammen på håndballbanen

Hitras guttelag har ikke spilt sammen på halvannet år før i kveld