Kampklar i Danmark:

Maria er første kvinne som går fullkontakts MMA-kamp for klubben

  Foto: Kristina Kaald

Sport

Maria Kaald Andresen fra Hestvika går lørdag i ringen i en fullkontakts MMA-kamp i Nykøbing i Danmark. Maria, som konkurrerer for MMA Trondheim, blir dermed klubbens første kvinne som går i ringen i en fullkontakts MMA-kamp. Det skriver klubben på sin Facebook-side.


Mye trening ligger bak - i helga fikk hun betalt for blodslitet

Maria er sykepleierstudent på dagtid. På fritida går hun i buret for å slåss

 

Lokalavisa fulgte Maria da hun i vår deltok i Norges største MMA-stevne, Berserkergang, som ble arrangert på Studentersamfundet i Trondheim. Andresen trener til vanlig mellom 12 og 18 timer i uka og har det siste halvåret fokusert på å bli bedre stående. Andresen begynte med MMA for fire år siden, da i klubben Hitra MMA med Kai Stefan Bremnes som trener. Hun flyttet senere til Trondheim for å studere sykepleie og fortsatte på MMA Trondheim coachet av Thomas Formo.

MMA (Mixed Martial Arts) er en fullkontakt-kampsport som tillater bruk av både slag- og såkalte grapplingteknikker, stående og på bakken, fra en rekke andre kampsporter.

Maria Kaald Andresen sammen med trener Thomas Formo