Liverpool-akademiet

- Det er like arti hver gang

Sport

- Ja, selvsagt lærer de noe. Og det er veldig glade barn vi har her, sier Matty Manuel.

Han er en av trenerne fra Liverpool-akademiet som holder fotballskole i storhallen. Matty er den eneste som kommer fra Liverpool. Han har vært trener i akademiet i fire år.

- Jeg har vært i klubben lenge, men jeg spilte aldri for Liverpool. Jeg hadde for mange skader tidlig til å bli noen fotballspiller selv, sier han.

Han er en del av teamet som reiser rundt og holder fotballskole. De har vært en del i Skandinavia før. Men han lar seg imponere av at et lite samfunn som Frøya har en stor fotballhall.

- Det ser ut som det største bygget på stedet. Det er fantastisk å ha noe slikt. Og her slipper ungene å trene og spille i det været dere har utenfor, sier han.

Totalt deltar 52 barn og unge fra seks til 14 år på fotballskolen. Den startet mandag, og avsluttes på onsdag. I og med at det er høstferie, er det også mange deltakere fra andre steder enn Frøya og Hitra som er med.

For en del av dem er det ikke første gang de er på fotballskole. Noen har til og med vært på Liverpool-skole flere ganger.

- Jeg tror jeg har vært på Liverpool fotballskole seks eller syv ganger. Jeg har for eksempel vært på det i Trondheim, sier Kasper Aurelio fra Fjellværsøya.

- Det er like arti hver gang. Vi har blant annet øvd på skudd, forteller han.