- Vi er veldig fornøyd med uttellingen på dette mesterskapet

Hitra vektløfterklubbs fire beste ungdomsløftere kom hjem fra Ungdoms-NM med to gull og to sølv i kofferten.
Sport

Vektløfting

NM Ungdom på Vigrestad/Stavanger


Årets Norgesmesterskap i vektløfting for ungdom (til og med 18 år) ble arrangert på Vigrestad. Hele 50 utøvere derav 26 jenter deltok, noe som er en god økning fra foregående år.

Ronja Lenvik løftet i 49 kg klassen sammen med totalt fire utøvere og hun endte opp med 40 kg i rykk og 53 i støt. Dette er noe Ronja sin personlige rekorder i rykk og støt.

- Åse Johanne Berge løftet i 55 kg klassen. Denne klassen bestod av fem utøvere. Åse Johanne tangerte med 44 kg i rykk og endte opp 60 kg og ny pers med 3 kg i støt. Dette holdt også til seier og gullmedalje i klassen, hele 21 kg totalt mer enn nr. 2 på lista, forteller Hitra vektløfterklubb.


 

Remy Aune, som løftet i 81 kg klassen, deltok i gruppe med fem utøvere og hadde meget hard konkurranse i Øystein Skauge fra Nidelv IL. Remy endte opp med 80 kg i rykk etter å ha fått bortdømt et forsøk på 83 kg. I støt hadde han tre godkjente løft, endte opp ny personlig rekord med 105 kg i støt. Dette holdt til en god sølvmedalje i 81 kg klassen.


 

Mikal Akset fikk også sølvmedalje i sin klasse. Han løftet i 89 kg klassen sammen med tre andre utøvere som alle er 17 år i år. Mikal løftet litt under pari på grunn av smerter i en skulder, men fikk på tross av det seks godkjente løft. Han endte opp med 70 kg i rykk og 98 kg i støt, til sammen 168 kg. Dette var 28 kg unna gullet, men samtidig langt foran 3. plassen med 14 kg.


 

- Hitra Vektløfterklubb er veldig fornøyd med uttellingen på dette mesterskapet og det lover godt for neste store mesterskap som er NM for klubblag som arrangeres i Trondheim 17-18 november. Der stiller vi med et lag i ungdomsklassen og de konkurrer på søndag, rapporterer vektløfterklubben.