Reagerer på hall-stengt:

- Dette er den dummeste ideen jeg har hørt

Sport

Lokalavisa Hitra-Frøya skrev torsdag om beslutninga i Frøya kommune om å holde jule- og nyttårsstengt i svømmehallen. I to uker blir det ikke mulig å bruke hallen. Den beslutninga har ikke gått upåaktet hen.

- Dette er den dummeste ideen jeg har hørt. Alltid når folk har noen dager fri, så er svømmebassenget stengt. Selv nå er åpningstidene korte, skriver Magdalena Grzechowiak på lokalavisas Facebookside. Hun er en av flere som i sosiale medier har reagert på at hallen stenges. Overfor froya.no forklarerer Olav Raanes i svømmehallen at bakgrunnen for stenginga er at det skal gjennomføres ferieavvikling og at juleferien er den tida av året man har desidert lavest besøk. Han minner også om at hallen har vært åpen i høst- og vinterferie.

Grzechowiak er fra Espneset og har lyst til å bruke svømmehallen. Hun fnyser av forklaringa.

Over 10.000 øyværinger følger Hitra-Frøya på Facebook. Lik oss du også

- Mange folk fra Frøya jobber kveld. Også de vil svømme, men svømmehallen er åpen bare på kvelden. Vi venter derfor på fridager til å kunne bruke hallen, men så opplever vi at den blir stengt i jula også, sier Grzechowiak til Hitra-Frøya.


 

Hun syns det er knapt med åpningstider i hallen allerede, og hadde gledet seg til å ta med barna i hallen når fridagene kommer. Grzechowiak sier det blir vanskelig å ta med seg barna i hallen en vanlig ettermiddag i arbeidsukene. Frøya svømmehall er åpen to timer tre kvelder i uka og tre timer torsdagskveldene.

- Jeg bruker ikke Frøya svømmehall fordi åpningstidene passer meg ikke. Jeg har små barn. Etter å ha hentet barna i barnehagen og spist, og kjørt fra Espnes til Sistranda, er det tretti minutter igjen til svømming. 30 minutter med små barn er ikke nok. Så jeg bruker svømmehallen på Hitra, åpningstidene der passer meg bedre, sier hun.