Imponerende medaljefangst

Hitra Vektløfterklubb viste at de er blant landsdelens beste.

Ronja Lenvik og Remmy Heggvik tok begge gull. I tillegg fikk de hver sin bestemannspremie i sine klasser. 

Sport

Hitra Vektløfterklubb deltok i helga på landsdelsmesterskap i Vektløfting for Nordenfjeldske region.

Vektløfterstevnet ble arrangert av Nidelv Vektløfting i Trondheim. Stevnet bestod av 66 utøvere fra fem forskjellige vektløfterklubber og gikk over to dager.

Hitra Vektløfterklubb deltok med sju utøvere denne gangen.

Senior

På lørdag som var den første konkurransedagen som bestod av seniorløftere der vi hadde en utøver fra vår klubb.

Runar Klungervik løftet i 73 kg klassen og hadde selv relativt store forventninger til dette stevnet med tanke på de gode resultatene på siste stevnet i mellomjula og gjennomført trening i det siste.

Runar gjorde en meget fin serie i rykk med 93-97-101 noe som er 1 kg i ny personlig rekord.

I støt startet han på 115 kg, fikk godkjent og gikk videre til 119 kg som også ble godkjent. I siste støt prøvde han seg på 123 kg, men bommet i overstøtet.

Tross ikke godkjent siste forsøk i støt var han fornøyd med egen uttellingen. Dette holdt til gullmedalje i klasse 73 kg.

 

Ungdom og juniorløfterne


På søndag var det ungdom og juniorløfterne sin tur og hitterværingene hadde løftere i 2 puljer denne dagen.

I 2. pulje deltok Rasmus Aune i 61 kg klassen. Rasmus hadde fine serier i både rykk og støt. Han endte opp med 40 kg i rykk etter en bom i siste forsøk på 42 kg.

I støt fikk han 3 godkjente løft og endte opp med 57 kg. Dette var 2 kg ny pers i både rykk og støt, og sølvmedalje i klassen 61kg ungdom/menn

I samme pulje deltok også Fredrik Mellemsæther i sitt første mesterskap utenom Hitra.

Fredrik konkurrerte i 73 kg klassen og endte opp med 37 kg i rykk og 48 kg i støt. Han hadde 6 godkjente løft og hele 11 kg totalt i ny pers og også han sølvmedalje i sin klasse.


I 3. og siste pulje denne dagen var det fire utøvere fra Hitra.

Først ute var Åse Johanne Berge som startet med godkjent løft på 45 kg i rykk. Hun bommet dessverre på de 2 neste forsøkene i rykk. I støt gikk det derimot mye bedre, etter å ha startet og fikk godkjent første støt på 57 kg gikk hun rett opp det hun har som bestenotering fra før, dette ble også godkjent. Hun ba deretter om 62 kg for å prøve seg på ny personlig rekord, men fikk dessverre ikke godkjent løftet. Hun endte derfor opp med 61kg i støt og tangering av sin personlige rekord. Dette holdt allikevel til gullmedalje i klasse 55 kg ungdom/kvinner.

 

Ronja Lenvik løftet i 49 kg klassen.

Ronja hadde en fin serie på 3 godkjente rykk 45-48-51 kg, 51 kg i rykk er ny pers med 1 kg og ny regionrekord i klassen. I støt endte hun opp med 56 kg etter å ha prøvd seg på 58 kg i siste forsøk i støt. Dette er ikke ny pers for Ronja, allikevel ny regionrekord i 49 kg klassen.

Ronja fikk gullmedalje i klasse 49 kg og tillegg kronet med bestemannspremie blant ungdom kvinner.

 

I samme pulje deltok også 2 av være juniorløftere.

Treningskameratene Mikal Akseth løftet i 89 kg klassen og Remy Heggvik Aune i 81 kg klassen.

Mikal Akseth startet opp med 75 kg i rykk og endte opp med 80 kg etter en bom på 85 i siste forsøk.

Mikal har 85 kg i pers fra før. I støt startet han på 95 kg og fikk godkjent løft. Han gikk videre opp til 100 kg i 2. forsøk men dette ble ikke godkjent av dommerne. Han gikk på tross av det rett opptil 103 kg i siste forsøk og fikk godkjent løft. Han endte da opp med ny pers i støt på 2 kg. Kjempebra innsats og gullmedalje i klassen 89 kg.

Remy Heggvik Aune startet offensivt på 85 kg i rykk og fikk godkjent løft. Han gikk deretter opp til 90 kg men etter 2 forsøk på dette uten å få godkjent måtte han nøye seg med 85 kg i rykk som er tangering av sin pers i rykk. I støt fikk Remy en meget fin serie 103-108-110, 3 godkjente løft og ny personlig rekord i støt på 2 kg. Dette holdt til gullmedalje i klasse 81 kg og bestemannspremie blant juniorene.