Toppidrettsveka Hitra blir også finalearena for World Classic Tour

  Foto: Toppidrettsveka

Sport

Toppidrettsvekas Hitra-løp blir også den siste og avgjørende konkurransen i årets Guide World Classic Tour.

Det forteller arrangøren av Toppidrettsveka. Guide World Classic Tour er sommerens svar på vinterlige Ski Classic, som samler de beste langdistranse-skiløperne i verden. Som kjent blir Hitra i år for første gang en del av Toppidrettsveka, og langløpet på Hitra blir åpningsdistansen på Toppidrettsveka. Og altså avslutningsdistansen på Guide World Classic Tour. Denne touren består i tillegg av Toppidrettsveka Hitra også av Blink i Rogaland og Allianseloppet i svenske Trollhâttan

- Langløpet på Hitra, som blir på 44 km, vil bli lagt i naturskjønne omgivelser med Atlanterhavet som bakteppe. NRK kommer til å sende direkte fra hele konkurransen torsdag 22.august, forteller arrangøren.


 

Noen av Trøndelags og verdens beste langløpere på ski var i høst på Hitra for å tester den kommende rulleskiløypa til langløpet. Mer om det og løypetraseen kan du lese her: