Ronja løftet til gull

Tre juniorløftere fra Hitra tok sin NM-medalje

Ronja Lenvik med gullmedaljen 

Sport

Hitra Vektløfterklubbs tre løftere fikk veldig god uttelling under junior-NM i Bergen der 67 løftere, derav 42 kvinner, kjempet om medaljene.

Ronja Lenvik tok gullmedalje i 49 kg-klassen, Åse Johanne Berge bronsemedalje i 55 kg klassen-for kvinner, og Remy Heggvik Aune kom heim med sølvmedalje i 81 kg-klassen for menn.

Ronja Lenvik, Remy Heggvik Aune og Åse Johanne Berge tok hver sin medalje 

 

Ronja

Under NM var Ronja var først ute med en startvekt på 45 kg. Det ble godkjent løft og hun økte til 49 kg i 2. forsøk. Dette ble ikke godkjent, men i 3. forsøk klarte hun da 49 kg i rykk og en ledelse med 5 kg foran nr 2 i samme klassen.

I støt startet Ronja med 50 kg i første forsøk. Dette virket veldig lett og ble godkjent løft. Hun økte til 55 kg i 2. forsøk, dette ble også godkjent løft. I siste løftet ba hun om 57 kg. Dette løftet ble ikke godkjent, men totalt holdt det allikevel til seier og gullmedalje i klassen 49kg, med hele 10 kg foran hun som kom på 2. plass.


Åse Johanne

Åse Johanne hadde samme startvekt på 45 kg, hun var uheldig og fikk stanga bak seg. På tross av det økte hun til 46 kg i 2. forsøk. Dette forsøket ble heller ikke godkjent og dermed veldig spennende mot siste forsøk på samme vekt. Siste forsøket på 46 kg ble heldigvis godkjent løft.

Åse Johanne startet på 55 kg i støt og fikk godkjent løft. Hun økte til 60 kg i 2. forsøk noe som dessverre ble litt for tungt og fikk ikke godkjent fra dommerne. 3. forsøk på samme vekt ble heldigvis godkjent. Hun ble da stående igjen med 60 kg i støt og totalt 106 kg sammenlagt.

Dette holdt til bronsemedalje i klassen 55 kg og kun 1 kg unna sølvmedaljen.

Remy Heggvik Aune tok sølv. 

 

Remy

I pulje 3 konkurrerte Remy med mange gode utøvere i sin klasse, og spennende ble det. Remy meldte inn en startvekt i rykk på 82 kg og fikk godkjent det første rykket. Han økte i 2. forsøk til 86 kg, dette løftet ble også godkjent.

I 3. forsøk ble det lagt på 2 kg til 88, men dette ble dessverre ikke godkjent løft. Remy ble derfor stående igjen med 86 kg i rykk og lå under med 2 kg i forhold til sølvmedaljen før støtøvelsen.

Støt startet han med 105 kg som gikk veldig greit og ble godkjent. Han la på til 109 kg i 2. støtet, dette så også greit ut med godkjent løft. Han ledet nå med 1 kg i forhold til sølvmedaljen og det ble veldig spennende. Konkurrerende løfter fikk godkjent sitt 3. støt og Remy måtte ha 113 kg for å dra i land sølvmedaljen. 3. forsøk for Remy ble heldigvis godkjent og medaljen var sikret.