Frøya møter Sandstad/Hitra2

Thriller-avslutning på lokaloppgjøret

Sport

Fotball herrer 6.divisjon, Frøya storhall

Frøya - Sandstad/Hitra2: 2-2 (sluttresultat)

Frøya IL tok imot Sandstad/Hitra2 hjemme i storstua på Frøya til det som utviklet seg til å bli en thriller av et lokaloppgjør.  

Første omgang startet friskt og gjevt. Bortelaget hadde gode sjanser til å begynne med, men hjemmelaget holdt godt grep om perioden og gikk opp i ledelsen etter en skåring av Ulrik Vikan. Bortelaget sank noe sammen og Frøya regjerte store deler av den neste perioden. Sandstad var ikke foruten sjanser, noe som ledet til at keeper for Frøya felte en motspiller, fikk straffe i mot seg.

Det var duket for utjevning, men keeperen reddet til stor jubel i salen. Dette tok lufta ut av de tilreisende og Sandstad hadde mer enn nok med å holde stand frem til pause.

Her kan du se videoklipp fra en del taklinger og sjanser:


 

Etter pause kom bortelaget på banen med ny energi og fokus. Dette ga uttelling tidlig i andre omgang. Det sto 1-1 på tavla. Dette ga kampen den vitamininnsprøytinga den trengte. Kampen fikk opp et voldsomt tempo og bølget raskt frem og tilbake. Begge lagene hadde gode sjanser og temperaturen var til tider høy på banen, det ble delt ut seks gule kort under kampen. Opp mot 30 minutter fikk endelig Frøya hull på byllen og gikk opp i ledelsen igjen. Igjen var the Ulrik Vikan som skåret. 2-1 og hjemmepublikummet gikk i taket.

 Men gleden ble kortvarig. For noen minutter senere kontrer Sandstad. Ole Eide får ballen på 20 meter og får blinkskudd; ballen går i nettet bak Frøyas keeper.  De resterende minuttene blir det et jag mot målet til Sandstad og Frøya er ikke langt unna å ta tre poeng, men marginene strekker ikke til. Det ender 2-2 i storhallen. 

Sandstads trener Jimmy Glørstad er godt fornøyd med kampen.

- Jeg ba guttene bare holde spillet oppe da vi snakket i pausen og de går på banen og presterer bra i dag, forteller han oss etter kampen. -Jeg må si det var bra trøkk for å være en 6.divisjons kamp, smiler han før han går mot garderobene.

Trener for Frøya kan si seg enig.

-Det var en tett kamp, som lokal oppgjør skal være, sier Per Ove Espnes.

- De kommer med mange a-lags spillere, men det syns gutta er bra, for da får de brynet seg litt, forteller han. -Vi gjør en bra kamp, har kontrollen stort sett. Sandstad har sine perioder, men vi var det beste laget der ute i dag, men marginene var ikke på vår side, sånn er fotballen, sier Espnes.

Hjemmelaget Frøya ledet 1-0 til pause i lokaloppgjøret mot Sandstad/Hitra2. Frøya presset høyt hele førsteomgangen, dette gjorde Hitra lammet og mye av spillet har foregått på deres banehalvdel i første halvdel av kampen.

Kampstart Frøya mot Sandstad/Hitra2