Med besteforeldrene ringside, kjørte Maja (21) ufattelig nært ny europarekord

  Foto: Tierp Idag

Sport

Bestemor Marianne Myrseth og bestefar Kåre Myrseth var i helga på plass på Tierp Arena i Sverige for å se barnebarnet Maja Udtian(21) stilte til start i Top Fuel. Ifølge Maja er dette første gang besteforeldrene ser henne kjøre i Top Fuel-klassen, som er dragracingens toppklasse. Og hvilken helg det ble for frøyværingen!

Maja Udtian med besteforeldrene Marianne Myrseth og Kåre Myrseth  Foto: privat

 

I første elimineringsrunde søndag møtte Maja finske Timo Lethimeki. Her klaffet alt og Maja kjørte 305 meter på 3.848 sekund og 507,5 km/t. Dette er en imponerende tid, og kun 6 hundredeler unna Anita Mäkelas europarekord på 3.842 og 2 km/t unna europarekord i hastighet som Thomas Nataas satte i 2014(509,2 km/t). Dette er også den raskeste tiden gjennom helga, samt raskeste tid som er kjørt på Tierp Arena.


Endret livsstilen radikalt for å kunne prestere i fire sekunder

Én telefon til landslagstreneren var nok for dragracingprofilen Maja Udtian (21). Nå skal hun ikke skylde på andre enn seg selv om det ikke blir EM-gull.

 

I semifinalen møtte hun Anita Mäkela, men her gikk Maja opp i røyk (hjulspinn) like etter start og rullet i mål på 6.33 og 155 km/t. Anita kjørte 3.85 og gikk videre. Maja ligger nå på 2.plass sammenlagt i europamesterskapet før runde 3 i Kauhava, Finland 5-7.juli.