- Det holder med at du klarer å flytte brikkene

Sjakkturnering for store og små lørdag.

Illustrasjonsbilde fra en tidligere turnering. 

Sport

For ikke lenge siden spilte Magnus Carlsen VM i Fischer Random i Bærum. Selv om Wesley So tok førsteplassen, har sjakkinteressen hos mange økt igjen. Flere litt rustne spillere har dratt frem brettene og spilt et par sjakkpartier. Også noen nye spillere har fått en lidenskap for spillet og lært seg reglene.

- Vi i Frøya sjakklubb håper at engasjementet ikke har forsvunnet i løpet av måneden, og inviterer derfor til ny sjakkturnering, forteller Malgorzata Kopaczek-Styczen i Frøya Sjakklubb.

Lørdag (14.desember) er det tid for Frøya Jule-BGP. Turneringen foregår på Frøya bibliotek og det spilles i to klasser - en barneklasse opp til 12 år og en klasse for ungdom og voksne fra 13 år (uten aldersbegrensning).

Turneringen er av serien BGP (Barnas Grand Prix).

Alle kan delta

Det er premier til alle deltagere, i tillegg til større pokaler for de tre første plassene i begge klassene.

- For å delta må du ikke være en flink sjakkspiller. Det holder med at du klarer å flytte brikkene og vet hva målet med spillet er, sier Malgorzata

Etter som turneringen spilles etter monrad-systemet møtes spillere med like mange poeng. På denne måten spiller du mot motstandere på egen nivå - og ikke blir nødt til å tape eller vinne alt.


 

Bortsett fra helgas turnering, minner sjakklubben om at de som har lyst til å spille sjakk, kan komme til biblioteket på lørdag formiddager. Det er det både undervisning og spilling.

Har du spørsmål om sjakk, er det bare å ta kontakt via mail (sjakkfroya@gmail.com).