Utsetter FillheiaOPP til sommeren

F.v Kjersti Rønningen, Astrid Mortensvik, Marita Wingan og Madelene Charlotte Jonsson håper mange blir med på tur opp til Filleheia.  Foto: Marisa Øvergaard

Sport

Det er nå klart at Toppidrettsveka 2020 gjennomføres på Hitra også i sommer.

Datoen for arrangementet er satt 20.august. På grunn av koronaviruset blir arrangementet en noe justert utgave av tidligere årganger. Dette for å tilfredsstille smitteverntiltakene.Av samme grunn blir det intervallstarter på Hitra. Det blir heller ingen internasjonale deltakere, men nasjonale profiler stille på startstreken.


Endret dato for FillheiaOPP

For å engasjere folk flest til litt trim, ble det fjor arrangert FillheiaOPP. Dette er en fin lavterskeltur fra Fillan sentrum og opp til toppen av Fillheia.I år blir det ikke FillheiaOPP på selve arrangementsdagen.

- Men vi har i samråd med lokale helsemyndigheter fått godkjenning på at vi kan gjennomføre to runder med preFillheiaOPP som planlagt, opplyser Kjersti Rønningen i arrangementkomiteen.


På grunn av endringer i smittevernreglene for hvor mange som kan være samlet på et sted, flyttes datoene for arrangementene som dermed vil finne sted onsdag 17. juni og onsdag 12. august (begge dager kl.15-17)

- Arrangementet vil skje i henhold til gjeldende smittevernregler, beroliger Rønningen som håper så mange som mulig hiver seg med i denne oppkjøringa til Toppidrettsveka på Hitra.

Vinn - vinn

Hun peker på vinn-vinn på flere områder: fysisk aktivitet, sosial arena samt muligheter for å tjene penger til sitt eget idrettslag da Sparebank 1 SMN og EiendomsMegler 1 sponser penger.

- I tillegg vil vi kjøre noen uttrekkspremier for de som deltar, og vi skal også ha en egen bildekonkurranse på Snapchat, forteller Kjersti Rønningen.